Top 3 zonneschermen voor je terras 0

zonneschermen voor je terras

Zonwering kan in elk seizoen goed van pas komen, maar vooral in de zomer wil je natuurlijk kunnen genieten van de voordelen van zonwering. Zonwering zorgt namelijk voor een prettige en koele temperatuur in huis. Daarnaast kan zonwering ook nog eens een koel en schaduwrijk terras bieden. De zomer is in aantocht en daarom staan hieronder drie populaire en trendy soorten zonwering voor het terras beschreven. Welke soorten terrasschermen zijn helemaal hip in 2018?

Schaduwdoek

Voor een lange tijd had zonwering enkel een functionele functie, maar in de laatste jaren wordt ook de decoratieve functie van zonwering steeds meer belicht. Zonwering moet niet alleen het zonlicht tegenhouden, maar moet tegenwoordig ook ‘verantwoord’ zijn qua design. Een soort zonwering die helemaal hip en trendy is, zijn schaduwdoeken.

Schaduwdoeken zijn nog niet bij iedereen bekend, maar zijn wel erg in opkomst. De doeken zijn een goed alternatief voor parasols. Ze zorgen namelijk voor schaduw op het terras. Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in verschillen vormen, materialen en kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een driehoek of vierkant model.

De schaduwdoeken zijn makkelijk zelf te bevestigen aan de gevel van je woning en/of aan palen. Hierdoor heb je dus geen last meer van een parasolvoet, die enorm in de weg kan staan. Schaduwdoeken zijn weerbestendig en kunnen de hele zomer lang lekker buiten blijven hangen. Ideaal dus, voor een trendy en zorgeloze zomer.

Terrasoverkappingen

Het buitenleven is erg belangrijk om te kunnen ontspannen in de zomer. Een mooi en comfortabel terras is hiervoor cruciaal. Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je in elk seizoen kan profiteren van een droog en schaduwrijk terras. Ook de tuinmeubels kun je gewoon buiten laten staan, zelfs wanneer het regent.

Terrasoverkappingen zijn er in veel verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor een terrasoverkapping die aan je gevel vast zit of voor een vrijstaande terrasoverkapping. Je kunt ook kiezen voor een terrasoverkapping met verstelbare lamellen in het dak, zodat je zelf eenvoudig de lichtinval kunt reguleren. Terrasoverkappingen kunnen worden voorzien van zijwanden, verwarming en verlichting, om van de terrasoverkapping een volwaardige tuinkamer te maken.

Een nieuwe trend zijn textieldaken. Textieldaken zijn een combinatie van een terrasoverkapping en een knikarmscherm. Het textieldoek is zonwerend en kan eenvoudig ingerold worden op de momenten waarop je geen zonwering nodig hebt.

Knikarmschermen

Knikarmschermen bestaan al een tijdje, maar zijn nog steeds zeer populair. Dit is niet vreemd, aangezien dit zonnescherm veel voordelen biedt. Knikarmschermen worden aan de gevel gemonteerd en kunnen met behulp van twee knikarmen worden uitgerold. De schermen zijn verkrijgbaar in grote afmetingen, waardoor je voldoende schaduw creëert, ook met een groot terras.

 

Daarnaast is de hoek van het knikarmscherm instelbaar, waardoor je het scherm schuiner kunt zetten naarmate de zon lager komt te staan. Knikarmschermen hebben een luxe en zomerse uitstraling en zijn hierdoor een mooie aanwinst voor je terras. De doeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins.

Luxe terras

Met een van deze zonneschermen ben je al een eind op weg naar een luxe tuin, maar ook de rest van je tuin is belangrijk om volop te kunnen ontspannen. Is je tuin wel toe aan een makeover? Een opknapbeurt van je tuin is zo gebeurd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor nieuwe bestrating of het toevoegen van een luxe vijver, maar je kunt ook al veel bereiken met subtiele en minder kostbare aanpassingen.

Voeg bijvoorbeeld enkele mooie en persoonlijke accessoires toe aan je tuin, zoals tuinlampen, kaarsen of beelden, of schilder of vervang je tuinmeubels om een nieuwe uitstraling te creëren. Zo kun

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline