Vuurtafel als terrasverwarming: 5 voordelen! 0

Vlammen

Bent u op zoek naar sfeervolle terrasverwarming dan is een vuurtafel helemaal iets voor u. Een vuurtafel is een soort van tafelhaard waarin in het midden een vuurtje brandt. Een vuurtafel geeft het hele jaar door gezelligheid: geen gedoe meer met hout of een vuurkorf die droog moet zijn. In deze blog lees je de 5 grootste voordelen van een vuurtafel.

1. Veiligheid

Met een vuurtafel zijn aanmaakblokjes en lucifers overbodig. Bovendien heeft u geen last van rondspringende vonken of as dat nadien opgeruimd moet worden. Met een glazen ombouw (optionele accessoire) zorgt u nog eens voor extra veiligheid voor kinderen en huisdieren. Bovendien geeft een glazen ombouw extra sfeer door het spiegeleffect van het glas. Als u de vuurtafel op een lage stand heeft staan, zorgt de weerspiegeling ervoor dat het vuur groter lijkt. En op deze manier kunt u de vuurtafel ook goed gebruiken op een winderig terras of avond.

2. Warmte

Omdat het vuur aan geen enkele kant wordt afgeschermd (alleen door een glazen ombouw als u daarvoor heeft gekozen), genieten alle mensen die om het vuur heen zitten van de aangename warmte. De oude tijden rond het kampvuur herleven weer!

3. Eyecatcher

Het mag gezegd worden, een vuurtafel is een echte blikvanger in uw tuin. En hij past, qua hoogte, perfect bij uw loungeset. Bovendien kunt u de ombouw ook als tafeltje gebruiken (maar als de haard aan is, worden uw drankjes wel warm).

4. Geen hout nodig

U heeft wel een gasfles nodig voor uw vuurtafel. Dit is een eenmalige aanschaf en opnieuw te vullen als deze leeg is. Toch is een vuurtafel op gas op de lange termijn voordeliger. Gas kost minder dan goede houtblokken. Bovendien hoeft u niet te sjouwen met hout en u heeft ook geen opslagruimte voor het hout nodig. De gasdrukregelaar 30mBar en de slang worden standaard meegeleverd, de gasfles dus niet.

5. Weinig onderhoud

Gebruikt u de vuurtafel niet, met het bijgeleverde deksel sluit u de branders mooi af en maakt u van uw haard een handige bijzettafel. Het materiaal waarvan de vuurtafel is gemaakt is bestendig tegen de Nederlandse weersomstandigheden maar als extra bescherming wordt tevens een beschermhoes meegeleverd.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline