Zonnepanelen voor jouw woning 0

Zonnepanelen voor jouw woning

Wil je graag je eigen energie opwekken en ieder jaar weer geld besparen? Dan kunnen de zonnepanelen een goede keuze zijn voor jou. Als je een eigen woning hebt dan kun je die keuze ook veel sneller maken. Steeds meer mensen hebben interesse in zonnepanelen en dat is zowel voor je portemonnee als voor het milieu alleen maar goed. De vraag is alleen hoeveel panelen heb je nodig? Het ligt een beetje aan je woning, met hoeveel personen je er woont en hoeveel dat je verbruikt. Als je een gezin hebt met vier personen, dan verbruik je ongeveer 4600 kWh. Dit komt neer op 22 zonnepanelen. Daarvoor liggen de gemiddelde kosten van de zonnepanelen inclusief de omvormers en installatie op ongeveer 10.000 euro. Je kunt dan ongeveer 1000 euro op je energierekening per jaar besparen. Dit zou dus betekenen dat je je investering binnen tien jaar terug kunt verdienen.

Ruimte voor de panelen

De vraag is nu hoeveel ruimte heb je op je dak? Je moet namelijk wel de ruimte hebben om de panelen te plaatsen. Als je het te duur vindt kun je een lening afsluiten. De lening met de laagste rente voor je zonnepanelen vind je eenvoudig door een vergelijking op Geld.nl te maken.

Zonnepanelen meerwaarde voor de woning

Zonnepanelen kunnen echt een meerwaarde zijn voor je woning. Zorg dat je daar nu ook je voordeel mee gaat doen! Als je de ruimte op je dak hebt waar zonnepanelen gunstig geplaatst kunnen worden (gericht op het zuiden), dan is het de investering meer dan waard. Bezoek de website 123zonnepanelenvergelijken om te bekijken hoeveel panelen je nodig hebt, wat de totale kosten zijn en hoeveel je kunt besparen. Het is namelijk per huishouden en per woning anders.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline