De aanschaf van een nieuwe douche 0

De aanschaf van een nieuwe douche

Wanneer je de badkamer gaat renoveren of je de complete badkamer gaat verbouwen dan mag de douche niet ontbreken. Iedere badkamer heeft een douchecabine of een inloopdouche. Alleen al voor de douche heb je een aantal vragen te beantwoorden voordat je een keuze kan maken. Wat vind ik belangrijk aan een douche? Hoe groot moet deze zijn? In dit artikel een aantal tips die jouw keuze eenvoudiger maken.

Inloopdouche of douchedeuren

Je hebt de keuze uit een inloopdouche waarbij je vrij in kan lopen of een douche welke je kan sluiten met deuren. De inloopdouche heeft de laatste jaren flink gewonnen aan populariteit. Deze kan je eenvoudig plaatsen op de vloer en geeft een ruimtelijk gevoel in de badkamer. Een andere optie is een douchecabine. Deze kan afgesloten worden met een schuifdeur of openslaande deuren. Wanneer je beperkte ruimte hebt dan is een schuifdeur aan te raden. Sommige badkamers hebben een douche nis.  Deze kan je open laten of afsluiten middels deuren of door een douchewand met deur.

Met of zonder douchebak

Je kan een douchecabine of inloopdouche plaatsen op een douchebak of direct op de tegelvloer monteren. Een douchebak is eenvoudiger schoon te houden. Het stoot namelijk beter water- en zeepresten af. Een douchebak is eenvoudiger te plaatsen dan een douchevloer. Een douchebak neemt wel het idee weg van een vrije inloop in de douche aangezien je een flinke stap moet zetten om de douche in te komen. Tegenwoordig zijn er echter erg lage douchebakken die zich hier uitstekend voor lenen.

Hoe groot moet de douche zijn?

Door jezelf een aantal vragen te stellen kom je al snel op een antwoord op de vraag: Hoe groot moet de douche zijn? Hoe en door wie wordt de douche gebruikt. Ben jij de enige die gebruik maakt van de douche of verwacht je regelmatig samen te douchen met je partner? Heb je kinderen? Wanneer je pas een kindje hebt gekregen dan is het fijn dat je een babybadje kan plaatsen in de douche. Hiervoor heb je genoeg ruimte nodig en is een ruime douche wel zo fijn. Een ruime douche is ook heerlijk om samen met je partner te douchen.

Wanneer je een kleine badkamer hebt dan is een efficiënte indeling erg belangrijk. Je wilt optimaal gebruik maken van de ruimte en vaak heb je weinig keus en zal je moeten gaan voor een kleinere douche.

Hopelijk maken deze tips de keuze voor een douche een stuk makkelijker.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline