De voordelen van een spiegelkast in de badkamer 0

De voordelen van een spiegelkast in de badkamer

Een spiegelkast is onmisbaar in iedere badkamer. Een spiegel is op de eerste plaats natuurlijk heel praktisch. Even je haar doen, een snelle make-up check of simpelweg nog even een laatste controle voordat je de deur uit gaat. Bovendien kan een spiegel de ruimte stukken groter laten lijken. Optisch bedrog, maar wel inclusief een geweldige uitstraling! Een spiegelkast laat de badkamer niet alleen groter lijken, maar het creëert ook nog eens daadwerkelijk ruimte. Deze kan niet alleen als spiegel worden gebruikt, maar is stiekem ook nog eens een heel handig kastje. Zo geniet je van extra opbergruimte, zonder dat je hier aan ruimte hoeft in te leveren. Spiegelkasten zijn dan ook de perfecte toevoeging voor iedere kleine badkamer. In dit artikel lees je waarom!

Geen lelijke snoeren door de badkamer heen

De meeste mensen maken wel gebruik van één of meerdere elektrische apparaten in de badkamer. Denk aan het gebruik van elektrische tandenborstels en scheerapparaten. In dat geval is het natuurlijk prettig om over een stopcontact te beschikken. Helaas betekent dit vaak ook dat er heel wat lelijke snoeren door de badkamer worden getrokken. Dit is gelukkig eenvoudig te voorkomen door één of meerdere stopcontacten in de spiegelkast te laten plaatsen. Zo kan je elektrische tandenborstel voortaan eenvoudig opgeladen worden terwijl deze netjes opgeborgen staat.

Stijlvolle uitstraling

Spiegelkasten zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kun je deze geheel naar wens en op je huidige badkamerinterieur aanpassen. Wanneer je de spiegelkast op de juiste manier combineert, zal deze perfect integreren in de ruimte en voor een zeer stijlvolle uitstraling zorgen. Bovendien zijn spiegelkasten de perfecte eyecatcher voor iedere kleine badkamer. Door het gebruik van een spiegel zorg je ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt.

Opgeruimd staat netjes

Een rommelige uitstraling in de badkamer is natuurlijk nooit gewenst, maar zeker niet wanneer de ruimte al zeer klein is. Toch is dit niet altijd te voorkomen. Zeker als er weinig opbergruimte in de badkamer aanwezig is. Tubes tandpasta, shampoo, make-up en medicijnen blijven dan gewoon op de wastafel liggen. Spiegelkasten bieden in dit geval de uitkomst. Doordat deze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, kun je de beschikbare opbergruimte zo groot maken als je zelf wilt. Achter deze onzichtbare deurtjes kun je ontzettend veel spulletjes opbergen. Zo oogt de badkamer altijd opgeruimd en netjes.

Spiegelkast met verlichting


Wist je dat het tevens mogelijk is om voor een spiegelkast met verlichting te kiezen? Dat is op de eerste plaats natuurlijk ontzettend praktisch. Dit brengt extra licht in de ruimte. Ook ideaal wanneer je nog even aan de vroege morgen moet wennen en niet direct het grote licht aan wilt zetten. Zo kunnen je ogen rustig wennen aan het licht, alvorens je op het ‘grote werk’ overschakelt. Daarnaast zorgt het natuurlijk ook voor extra sfeer in de badkamer.

Wanneer je kiest voor een spiegelkast met verlichting, beschik je over grofweg twee verschillende keuzes. Een spiegelkast waarbij de verlichting onder of boven de kast is gemonteerd. Deze kan aan- en uitgeschakeld worden door een knopje in de kast. Je kunt ook kiezen voor een spiegelkast waar de verlichting al volledig in verwerkt zit. Het grootste voordeel hiervan is dat de verlichting veel minder schaduw geeft, waardoor je gemakkelijker je gezicht kunt scheren of make-up aan kunt brengen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline