Tips voor een landelijke badkamer 0

landelijke badkamer

De landelijke badkamer verdwijnt nooit uit het modebeeld. Dit is dan ook geen grote verrassing. De landelijke sfeer zorgt er al snel voor dat je warmte en knusheid in een vaak kille kamer brengt. Wat houdt een landelijke sfeer nou precies in? Deze stijl is ideaal voor mensen die even uit de dagelijkse stress willen ontsnappen. Kruip heerlijk in een warm bad (op pootjes natuurlijk!) en sluit je even af in een rustgevende en zoete omgeving. Ik voer het thema landelijk het liefst in elke kamer van het huis door, even alle drukte uitschakelen en genieten van je huis! Maar hoe creëer je zo’n landelijke sfeer en waar moet je op letten? Lees je mee?

Kleurgebruik in landelijke badkamer

Het kleurgebruik in een landelijke badkamer typeert zich als heel natuurlijk, denk bijvoorbeeld aan zandkleuren, crème wit of hele zachte pasteltinten. Wat je wilt voorkomen is een harde indruk door knallende, donkere of juist spierwitte kleuren. Je wilt voor hele zachte tinten gaan om zo tot het knusse te komen.

Vaak zie je in een landelijke badkamer dat er gebruik wordt gemaakt van lambrisering. Inmiddels is dit een soort typerende factor als het gaat om de landelijke uitstraling. Natuurlijk hoef je daar helemaal geen gebruik van te maken. Met behulp van bepaalde meubels en kleuren krijgt de badkamer al snel een landelijke uitstraling zonder teveel poespas aan de wanden.

landelijke badkamer

Landelijke meubels voor in de badkamer

Heb je helemaal je zinnen gezet op het creëren van en landelijke sfeer in de badkamer, maar heb je geen idee welke meubels er bij passen? Het is allereerst goed om te weten dat alle meubels op zich zelf staan bij een landelijke collectie. Dit houdt in dat je echt niet een gehele badkamer set hoeft te kopen om deze landelijk te laten ogen. Tevens hoeven de meubels echt niet perfect te zijn, imperfectie is juist het sleutelwoord en daarnaast ook de charme.

Bovenstaande punten zorgen er dan ook nog eens voor dat dit misschien wel de goedkoopste badkamerstijl is. Je kunt immers met gemak je oude badkamer opknappen door een verse laklaag en een blik verf. Voeg wat huiselijke accessoires toe en je badkamer is compleet.

Welke accessoires kan ik gebruiken?

Bij een landelijke badkamer doe je er goed aan om accessoires te kopen die een zoete pastelkleur bevatten om zo contrast aan te brengen tegen de frisheid van de meubels, ook een rieten mand staat perfect in de landelijke stijl. Tenslotte maak je het met een grote klassieke spiegel aan de muur helemaal af.

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline