Verwarming aan, winterjassen van zolder, het is weer winter! 0

verwarming aan

De zomer is helaas echt voorbij en ons land werd de afgelopen weken alweer getroffen met de eerste stormen, felle regenbuien en koudefronten. Natuurlijk weten we dat de échte winter nog moet beginnen, maar het najaar is wel het perfecte moment om ons voor te bereiden op de echte kou. Kijk jij nu al op tegen de temperatuur die straks weer onder de 0 gaat schieten? Heb je geen idee of jouw huis al winterproof genoeg is? Bekijk je besluiteloos jouw winterjas dames en heb je geen idee of je hier de komende winter nog wat aan hebt? Met andere woorden: is de komende winter nu al stressvol genoeg geweest? Geen paniek! Met de volgende tips maak jij je huis binnen mum van tijd winterproof.

Investeer in warme woonaccessoires

De beste tip die wij je kunnen geven is om te genieten van de leuke kanten van de winter. Zo kun je eindelijk weer shoppen voor warme woonaccessoires en is een kaarsje aansteken in de avond steeds vaker mogelijk. Samen met je geliefde onder een warme plaid kruipen en een kop dampende chocolademelk achterover slaan, het lijkt in de zomer bijna een illusie, maar zal de komende maanden echt de realiteit worden. Bekijk dan ook vooral de positieve kanten en ga aan de slag met het shoppen van warme woonaccessoires. Haal een heel scala aan plaids, kaarsjes, kussentjes en herfstitems in huis om jouw woning niet alleen ontzettend veel sfeer te geven, maar er deze winter ook nog eens heerlijk aangenaam bij te zitten.

Zet de thermostaat gerust een graad hoger

Je hoort het tegenwoordig overal: je moet duurzaam leven en energie besparen. Wees de beste vriend van het milieu! Al deze uitspraken zijn natuurlijk onwijs handig en leuk, maar je kunt er ook in doorslaan. Zo zijn er genoeg mensen die in de winter in de kou gaan zitten, omdat ze het weigeren om de verwarming hoger te zetten. Pakt je geliefde zijn winterjas heren er al snel bij als hij het huis binnenkomt? Dan is er toch iets goed mis! Het is echt niet de bedoeling dat je met het kippenvel op je armen in huis zit, enkel om wat energie te besparen. Een normale temperatuur in huis is tussen de 19 en 21 graden. Alles daarboven of daaronder is niet nodig. Zolang je tussen dit gemiddelde blijft is er niks aan de hand. Maak het vooral niet te koud in huis, dat is nergens voor nodig! Draai die verwarming aan, pak een dikke plaid en een goed boek en geniet van dat heerlijke winterse gevoel!

winterjas man

Bekijk of de woning goed geïsoleerd is

Een goed geïsoleerde woning zal het comfort in huis vergroten. Zeker tijdens de wintermaanden profiteer je hier enorm van. Toch is een goede isolatie niet voor iedereen weggelegd. Hier hangt dikwijls een hoog prijskaartje aan en niet iedereen heeft een toereikend budget. Gelukkig zijn er ook simpele en goedkopere manieren om de woning enigszins te isoleren en het wooncomfort te vergroten. Gebruik bijvoorbeeld tochtstrips op de plekken waar dat nodig is, dat vermindert in elk geval al de toevoer van een koude luchtstroom.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline