Warmtepomp aandachtspunten 0

Warmtepomp aandachtspunten

 

Een warmtepomp wordt door veel mensen aangeraden, het is de woonaanrader van dit moment. Maar voordat jij die keuze kunt maken, is het goed om er meer over te weten te komen. Waar let je namelijk op bij de warmtepompen? Wat is het doel dat je deze aanschaf wilt doen? Wil jij één of meerdere ruimten verwarmen? Het kan ook zijn dat je wilt dat het warmwater zijn temperatuur meekrijgt van de warmtepomp. Is een CV installatie aanwezig en blijft deze? Of zal de warmtepomp alles gaan vervangen? Het zijn maar een paar dingen die je goed in kaart moet brengen om te bekijken wat je precies nodig hebt en wat de beste keuze is in jouw situatie. Bezoek warmtepompprijzen om een goed beeld van de prijzen te krijgen. Hoe meer informatie, des te beter! Bereid je goed voor, voordat je tot de aankoop overgaat.

Pompen en prijzen

Er bestaan veel verschillende soorten warmtepompen en de prijzen zijn zeer verschillend. Het zou kunnen zijn dat je voorkeur uit gaat naar een wat duurdere variant. Het kan dan al snel boven de 10.000 euro kosten. Waarom zo’n hoge kosten? Dat is omdat deze systemen meer tijd kosten voor bijvoorbeeld het installeren. Maar het kan soms ook goedkoper, maar dat ligt er aan hoe goed alles bij je woning toegankelijk is en wat jouw wensen zijn.

Hoge prijzen of niet?

De duurste variant is binnen deze categorie de grondwaterpomp. Wanneer je als consument kiest voor de duurste installatie kom je al snel uit op prijzen rond de 25.000 euro. Maar dat is dan ook inclusief de installatie. Het hoeft echter niet zo duur te zijn, het is maar net wat jij wilt dat er gedaan wordt. Vraag vooraf sowieso offertes aan, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. Let ook goed op de merken en wat de installatiekosten zijn, want daar kun je ook op besparen. Bespaar echter niet op de verkeerde zaken, want dan blijkt goedkoop achteraf toch duurkoop te zijn. Ga voor kwaliteit ook bij het installeren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline