Kenmerken van eetkamerstoelen van leer 0

Kenmerken van eetkamerstoelen van leer

Wanneer je met je interieur bezig gaat, is het uitzoeken van eetkamerstoelen erg belangrijk. Vaak kies je de eetkamerstoelen tegelijk met de tafel. Het komt echter voor dat je al een tafel hebt maar op zoek bent naar nieuwe eetkamerstoelen. Welke stoelen kies jij? Zoek je eetkamerstoelen leer of ga je liever voor een eetkamerstoel van stof? Eetkamerstoelen van leer hebben een aantal voordelen boven stoffen exemplaren. In deze blog lees je meer over leren eetkamerstoelen, hoe ze in je interieur passen en wat de voordelen zijn.

Voordelen van leren eetkamerstoelen

Wanneer kijk naar de voordelen van leren eetkamerstoelen, dan is het voornaamste voordeel natuurlijk het schoonmaken. Zeker wanneer je kinderen hebt, valt er nog wel eens eten van tafel op de stoel. Bij een stoffen stoel kun je rekenen op vlekken die je niet meer eruit krijgt. Een leren stoel biedt de mogelijkheid van een doekje er overheen halen en klaar. Het leer neem minder vuil op dan stof, en zeker wanneer er snel bij bent, kun je vlekken voorkomen. Leer moet echter wel goed behandeld worden, net als bij je leren schoenen. Het leer eens in de zoveel tijd behandelen met was of ander poetsmiddel zorgt ervoor dat het materiaal zijn dichtheid en flexibiliteit blijft behouden.

Nadelen van leren eetkamerstoelen

Leren eetkamerstoelen hebben natuurlijk ook nadelen. Hoe zwaar de nadelen ten opzichte van de voordelen wegen, kun je alleen zelf voor jouw situatie bepalen. Zo moet je leren stoelen natuurlijk vaker behandelen dan stof. Zoals eerder genoemd is het periodiek in de was zetten belangrijk. Een ander nadeel is dat leer minder behaaglijk en warm aanvoelt dan stof. Voor een koukleum is een leren stoel minder prettig dan een stoffen stoel, zeker wanneer het een gewatteerd stoffen exemplaar betreft.

Gaat een leren stoel langer mee dan een stoffer stoel?

Ja, over het algemeen zullen de leren stoelen veel langer meegaan dan een stoffen stoel. Uiteraard door de vlekken van etensresten die wel eens van tafel vallen, maar ook het materiaal zelf die sneller veroudert. Een stoffen stoel kan, net als je kleding, gaan pillen. Hierdoor lijkt de stoel direct een stuk ouder, en is de nieuwigheid er af. Om het weer te vergelijken met je schoenen, wanneer je het leer opnieuw behandeld met was of schoenpoets, oogt het weer helemaal als nieuw! Hoe fijn is dat; eens in de zoveel tijd leren stoelen die weer als nieuw eruit zien!

Leren eetkamerstoelen kiezen

Leren eetkamerstoelen passen in vrijwel ieder interieur. Of je nu een modern, klassiek of industrieel interieur hebt, een mooie eetkamerstoel van leer past er altijd bij. Door de verschillende stijlen waarvoor je kunt kiezen, en de meerdere kleuren, is er altijd een stoel in jouw interieur past. Denk aan cognackleurig, grijs, zwart, groen, bruin of wit, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het frame is er een metaalkleurig uitvoering, zwart of bijvoorbeeld hout. En de leersoort kun je zelfs kiezen! Je kunt voor glad leer gaan geborsteld of met een oude look.

Eetkamerstoelen en eetkamerbanken

Wanneer je een leuk, modern en speels interieur wilt, kun je aan de ene kant van de tafel stoelen zetten en aan de andere kant van de tafel en eetkamerbank. Een eetkamerbank heeft als voordeel dat wanneer je er met minder mensen op zit, je lekker ruim kan zitten. Heb je meerdere kinderen? Dan kunnen ze gezellig samen op de bank. Het eten wordt hierdoor een gezellige aangelegenheid! Ook zo’n eetkamer bank kun je in leer krijgen. Met natuurlijk weer de voordelen van schoonhouden en van eens in de zoveel tijd voorzien van een lekker frisse was laag. Hierdoor blijven je eetkamerstoelen en je eetkamerbank heel erg lang als nieuw. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline