Waar let je op bij de aanschaf van een barkruk? 0

Waar let je op bij de aanschaf van een barkruk?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel verschillende barkrukken verkrijgbaar. Ze verschillen onderling niet alleen in hoogte, maar ook in design en functionaliteit. Naast de uitstraling van de barkruk zijn er nog veel meer andere zaken om rekening mee te houden. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe barkruk. Zo weet je zeker dat deze uitstekend past bij jouw interieur. En dat je ook nog eens heerlijk comfortabel van een hapje en een drankje aan je eigen keukenbar kunt genieten.

Optimaal zitcomfort

Als we het hebben over luxe en comfortabel tafelen, dan zal je waarschijnlijk niet direct aan een etentje bij de keukenbar denken. Over het algemeen zijn barkrukken immers minder comfortabel dan een luxe eetstoel. Hoewel, ook daar begint duidelijk verandering in te komen. Vandaag de dag is er geen enkele reden meer waarom uitgebreid tafelen niet aan de keukenbar mogelijk zal zijn. Veel barkrukken doen qua zitcomfort niet meer onder voor luxe eetstoelen. 


Een barkruk kan enorm comfortabel zijn. Tenminste, als je weet waar je op moet letten. Een zitting met een zachte bekleding zit al direct een stuk prettiger dan een simpele metalen of houten frame. Kies je ook nog eens voor barstoelen met armleuning en een rugpand? Dan is het zitcomfort niet te onderscheiden van een luxe loungestoel. Zo kan jij heerlijk natafelen. Zonder dat er fysieke ongemakken ontstaan.

De juiste hoogte

Voordat je de perfecte barstoelen kunt aanschaffen is het wel belangrijk om de juiste hoogte te bepalen. De meeste barstoelen zijn ongeveer 65 tot 75 cm hoog. Gelukkig is het aanbod heel groot en vind je ook nog genoeg stoelen die in een lagere of juist hogere uitvoering verkrijgbaar zijn. Bovendien is het ook nog mogelijk om voor een verstelbare kruk te kiezen.

Houd er bij het bepalen van de hoogte wel rekening mee dat er nog voldoende ruimte tussen de bovenkant van het blad en de bovenkant van de zitting blijft. Voor een optimaal zitcomfort wordt een ruimte van circa 25 tot 30 cm geadviseerd.

Vaste of verstelbare barstoelen?

Wat is jouw gezinssamenstelling en wie neemt er voornamelijk plaats op de barkruk? Is het de bedoeling dat jullie gezamenlijk maaltijden nuttigen aan de keukenbar? Of wil je de bar enkel gebruiken voor een drankje met vrienden? Als je weet wie er plaatsneemt op de barkruk, kun je veel beter de hoogte bepalen voor een optimaal zitcomfort.

In een gezinssamenstelling adviseren wij meestal om voor een verstelbare barkruk te kiezen. Zo kan iedereen hem op de gewenste zithoogte instellen. Dat is natuurlijk ideaal als jullie allemaal over verschillende lengtes beschikken of als de kinderen toch wel eens willen aanschuiven. Bovendien werkt een verstelbare barkruk zeer gemakkelijk. Het hydraulische systeem is te vergelijken met een simpele bureaustoel. 

Dan zijn er ook nog veel mensen die toch de voorkeur geven aan een vaste barkruk. Wanneer je hier voor kiest is het extra belangrijk dat je met de hoogte van de bar rekening houdt. Het voordeel van vaste barstoelen is dat ze in veel meer verschillende en spannende designs verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn ze lichter dan verstelbare barkrukken, waardoor je ze eenvoudiger kunt verplaatsen als er visite is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline