3 tips voor een moderne badkamer 0

3 tips moderne badkamer

De moderne woonstijl is al jarenlang immens populair. We houden ervan om onze woningen in een modern jasje te steken. Hierbij zijn vooral de strakke vormen en het tijdloze karakter enorm belangrijk. Ook in de badkamer genieten we dolgraag van een moderne stijl. Een moderne badkamer staat in het teken van rust, orde en minimalisme. Kortom: de ideale ruimte om even heerlijk tot rust te komen na een drukke werkdag of om je dag op je gemakje te beginnen. Wie wil er immers niet genieten van een moderne badkamer die helemaal bij deze tijd past? Maar hoe richt je deze badkamer dan in? Wij geven 3 praktische tips!

1.         Minimalistische interieur

Een moderne badkamer staat in het teken van minimalisme. Geen wonder, want minimalisme speelt een ontzettend belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Anno 2019 willen we het milieu niet verder belasten. Daardoor verdwijnt onze consumptiemaatschappij en kopen we enkel wat écht nodig is. Bovendien hebben we ontdekt dat rust en orde enkel van toepassing is op ruimtes waar geen onnodige tierelantijntjes worden gebruikt. Hoe minder accessoires en onnodige items er gebruikt worden, hoe groter het effect zal zijn.

Natuurlijk betekent dit niet dat je over een sfeerloze ruimte beschikt. Binnen het minimalistische interieur zien we immers dat er vooral van eyecatcher gebruik wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een vrijstaand bad! Door de kleinste dingen toe te passen, lijkt de ruimte niet alleen een stuk ruimer maar ook nog een sfeervoller.Minimalistische interieur

 

2.         Warme materialen

In de moderne badkamer is het vooral belangrijk dat de uitstraling niet te clean is. Het mag best wel een beetje spannend zijn. Dit kan ook zonder de moderne uitstraling te verhinderen. Door bijvoorbeeld natuurlijke en warme materialen toe te passen, geef je de ruimte direct een andere uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie tussen hout en marmer. Dit geeft niet alleen een speels contrast, maar laat de badkamer ook direct een stuk warmer lijken.

Laat je vooral niet leiden door de zogenaamde richtlijnen voor een moderne badkamer. Natuurlijk mag je dit als leidraad houden, maar je hoeft dit niet volledig op te volgen. Juist door meerdere stijlen met elkaar te combineren geniet jij van een prachtige badkamer. Bovendien kan je deze zo geheel naar eigen wens samenstellen. Vraag eventueel een badkamerspecialist om hulp. Deze kan jou precies vertellen welke dingen niet mogen ontbreken in de badkamer en hoe je meer contrast en sfeer aanbrengt.

Warme materialen badkamer

 

3.         Luxe sanitair

Bij een moderne badkamer horen natuurlijk ook luxe elementen. Denk bijvoorbeeld aan een tweepersoonsdouche, een luxe bubbelbad of een stortdouche om de moderne badkamer helemaal compleet te maken. Anno 2019 zien we de badkamer immers niet alleen meer als ruimte om jezelf even vlug in te wassen. Dit is de plek waar je eindelijk al je zorgen van je af kunt laten glijden en optimaal kunt genieten van me-time. Luxe sanitair past dan ook bij deze tijd. Door de moderne badkamer profiteer jij van een geweldige ruimte in huis, een ruimte waar je even optimaal kunt ontspannen. Het échte welnessgevoel in eigen huis!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline