Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw matras? 0

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw matras

Het is handig om te weten wanneer jouw matras aan vervanging toe is. Geen enkel matras heeft het eeuwige leven. Toch kan de levensduur sterk uiteen lopen. Gemiddeld gaat een matras 10 tot 15 jaar mee. Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen op de regel. Je kunt een verouderd matras herkennen aan kuilvorming. Bovendien ervaar je ook meer lichamelijke ongemakken bij het opstaan. Dit kunnen indicaties zijn om naar een nieuw matras te gaan kijken. Maar waar let je eigenlijk op bij de aanschaf van een nieuw matras?

De ideale lengte

Mensen met een gemiddelde lengte hoeven hier niet al te lang bij stil te staan. De meeste matrassen zullen qua lengte dan wel voldoen. Wanneer je echter groter bent dan gemiddeld, dan is de kans groot dat je naar een speciaal matras op zoek moet gaan. De meeste matrassen beschikken over een lengte van circa 200 cm. De ideale lengte van een matras kun je eenvoudig bepalen door 20 tot 25 centimeter bij jouw lengte op te tellen. Ben je zelf al langer dan 2 meter? Dan zijn er gelukkig ook speciale langere matrassen verkrijgbaar. Koop nooit een te kort matras, want dan loop je het risico op lichamelijke ongemakken die de nachtrust sterk kunnen verstoren.

Prijs

Natuurlijk is ook de prijs een belangrijke factor bij jouw zoektocht naar het juiste matras. Over het algemeen geldt: hoe duurder het matras, hoe langer de levensduur. Toch hoeft de prijs niet altijd iets te zeggen over de kwaliteit van het matras. Daarom adviseren wij wel om niet alleen op de prijs te letten, maar ook jouw eigen persoonlijke voorkeuren in acht te nemen. Een duur matras hoeft niet per se de juiste keuze voor jou persoonlijk te zijn.

Wist je dat het mogelijk is om de levensduur van je matras te verlengen door een topdekmatras aan te schaffen? Dit is een dun matras wat bovenop de huidige matrassen wordt geplaatst. Hierdoor zal het onderliggende matras veel langer meegaan. Topdekmatrassen online bestellen is eenvoudig gedaan en maakt een zeer groot verschil voor de levensduur van jouw huidige matrassen.

Postuur

Naast je lengte is het ook belangrijk om rekening te houden met je postuur. Iemand met een breder postuur zal bijvoorbeeld meer baat hebben bij een breder matras. Zeker wanneer je ook nog eens samen met een partner slaapt. Dan wil je uiteraard wel dat hij of zij voldoende ruimte in bed blijft houden. Gelukkig zijn er voor matrassen verschillende breedtematen beschikbaar, zodat je comfortabeler kunt slapen en over meer ruimte beschikt.

Last van allergieën?

Ben jij iemand die altijd gebukt gaat onder de gevolgen van verschillende allergieën? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens de zoektocht naar een nieuw matras. Sommige vullingen kunnen namelijk voor ernstige allergische reacties zorgen. Wanneer je gevoelig bent voor bepaalde stoffen is het verstandig om voor een anti-allergisch matras te kiezen met extra veel ventilerend materiaal.

Heb je na het lezen van de bovenstaande tips nog steeds vragen met betrekking tot jouw zoektocht naar een nieuw matras? Ga dan op zoek naar een beddenspeciaalzaak. Test verschillende matrassen uit of vraag om advies in een webshop. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline