Wegkruipen onder een donzen dekbed 0

Wegkruipen onder een donzen dekbed

Donzen dekbedden, ze voelen heerlijk licht en zacht aan. Dit maakt donzen dekbedden geliefd bij velen. Door de verschillende diktes en soorten, is er een donzen dekbed voor iedereen. Of u nu houdt van een heerlijk warm bed of het liefst onder een licht deken slaapt, het kan allemaal.

Het percentage dons

Donzen dekbedden kunnen verschillende diktes hebben en daardoor verschillende temperaturen bieden. Er zijn in totaal 4 verschillende soorten, het loopt op van warmteklasse 1 tot en met maximaal warmteklasse 4. Warmteklasse 1 is speciaal voor de echte koukleumen. Zo kunnen zij er heerlijk warm bijliggen ´s nachts. Klasse 2 valt onder de ´normale´ dekbedden, ook al is dat natuurlijk helemaal afhankelijk van uw voorkeur. Het minst warme donzen dekbed valt onder categorie 4. Deze dekbedden zijn ideaal voor de extreem warme nachten. En voelt u dat het dekbed wat begint te klonteren binnenin? Geen paniek! U hoeft alleen het dekbed op te schudden en hij voelt weer als nieuw.donzen dekbed

Dons met veren?

Het komt regelmatig voor dat een dekbed bestaat uit ongeveer 65% dons, de rest wordt in dit geval gevuld met veren. Hoewel veren minder goed isoleren en ook wat zwaarder zijn, scheelt het wel in de prijs. Een volledig donzen dekbed zal duurder zijn dan eentje waarbij de vulling ook uit veren bestaat.

Eendendons of ganzendons?

Een dekbed van dons kan bestaan uit eendendons of uit ganzendons. Een specialist zou weten wat het verschil hier tussen is, maar het is heel begrijpelijk wanneer u dit niet weet. Ganzendons is de meest dure soort van de twee, maar dit betekent dan direct ook dat dit de meest luxe vorm van de twee is. Ganzendons heeft dan ook een beter isolerende werking, maar is ook vochtregulerend beter. Daardoor voelt dit in zowel de winter als de zomer beter aan!Eendendons of ganzendons

Wasadvies voor een donzen dekbed

Onderhoud is enorm belangrijk voor een donzen dekbed! Zo is het belangrijk dat u regelmatig een donzen dekbed uitklopt en opschudt. Daarnaast moet een donzen dekbed regelmatig goed gelucht worden. Let erop dat dit niet in de regen of een vochtige omgeving gebeurd, want dit verlaagd de levensduur van uw dekbed en kan op den duur schimmels veroorzaken. Ondanks dat het luchten van een dekbed enorm belangrijk is, is het ook belangrijk om uw dekbed uit te wassen. Op die wijze wordt uw dekbed fris gehouden en dit verlengt tevens de levensduur. Was uw dekbed minimaal een keer per jaar uit!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline