4 redenen om voor dakpan platen te kiezen 0

4 redenen om voor dakpan platen te kiezen

Dakpan platen worden bij steeds meer verschillende constructies toegepast. Bij het renoveren van daken, bij het bouwen van nieuwbouwwoningen of zelfs bij het plaatsen van een nieuwe schuur, loods of andere afdekbare constructie. De mogelijkheden van dakpan platen zijn ontzettend divers. Maar wat zijn dakpan platen precies en waarom zou je hiervoor kiezen?

Wie weinig ervaring heeft met het (laten) plaatsen van een dak zal waarschijnlijk ook niet weten wat dakpan platen precies zijn. En dat is niet zo vreemd. Want hoewel dakpan platen in de bouwsector veelvuldig worden gebruikt, is dit voor particulieren nog vaak een onbekende term. Dakpan platen zijn kunstmatige dakplaten die vooraf in een fabriek worden gemaakt. Dit wordt ook wel prefab genoemd. Het zijn kunstmatige dakplaten met de uitstraling van echte dakpannen. Wanneer de platen eenmaal allemaal bevestigd zijn, zijn ze bijna niet meer van het echt te onderscheiden. Deze dakplaten zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. De keuze bestaat tussen aluminium, staal en kunststof.

Overweeg jij om dakpan platen aan te schaffen en twijfel je nog? Wij geven je 4 goede redenen om voor deze kunstmatige dakpannen te kiezen.

1.    Snel en gemakkelijk te monteren

Dakpan platen zijn ontzettend groot. Hierdoor beslaan ze direct een groot deel van het dak. Bij het plaatsen van de platen zal de klus dan ook binnen no-time geklaard zijn. Dit terwijl het plaatsen van echte dakpannen enorm tijdrovend is. En dan denken we natuurlijk niet alleen aan de tijd die het kost om deze platen te plaatsen, maar ook aan de montagekosten (per uur!) die hierbij gerekend worden. Bovendien is het ook mogelijk om de platen bovenop een bestaande dakbedekking te plaatsen. Hierdoor hoeft men bij een renovatie niet eerst heel veel tijd te besteden aan het verwijderen van de dakbedekking, maar kan er gewoon snel aan de slag worden gegaan.

Extra tip: kies bij voorkeur voor al geïsoleerde dakpan platen. Zo bespaar je nóg meer extra tijd en werk.

2.    Lagere kosten

Op zoek naar een relatief voordelige vorm van dakbedekking? Dan zijn dakpan platen een uitstekende keuze. Je bespaart niet alleen op montagekosten omdat deze eenvoudig en snel te monteren zijn, maar de prijs van deze platen ligt ook nog eens vele malen lager per vierkante meter dan echte dakpannen. Hierdoor is er een mogelijke besparing van honderden euro’s voor het eindresultaat mogelijk. Een fikse besparing, inclusief alle andere voordelen van kunstmatige dakpan platen. Geen wonder dat deze platen steeds populairder worden.

3.    Lange levensduur

Het grootste voordeel van dakpan platen is dat ze zeer goed beschermd zijn tegen corrosie. Dit komt doordat ze over een speciale coating beschikken om extra weerstand te bieden tegen invloeden van buitenaf. Dit heeft twee voordelen: een mooie kleur- en structuurbehoud én een betere bescherming tegen corrosie en dus een langere levensduur. Een dakpan plaat heeft een relatief lange levensduur van maar liefst 15 tot 20 jaar.

4.    Niet van het echt te onderscheiden

De meeste mensen vinden het best spannend om voor een kunstmatige oplossing te kiezen. Want wat nou als jouw woning direct opvalt tussen alle andere woningen met echte dakpannen? Die angst is echter ongegrond. Dakpan platen zijn tegenwoordig in allerlei structuren en kleuren verkrijgbaar. Er is hard gewerkt om de natuurlijke uitstraling van dakpannen na te bootsen. Met succes. Dakpan platen zijn tegenwoordig niet meer van het echt te onderscheiden!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline