4 tips voor een snelle verkoop van je huis 0

4 tips voor een snelle verkoop van je huis

We leven momenteel in een vreemde tijd. Hoewel we een enorme economische crisis tegemoet zien, blijft de huizenmarkt wonderbaarlijk stabiel. Sterker nog: de huizenmarkt is populairder dan ooit. Dit komt met name doordat er een enorme woningtekort is. Goed nieuws voor jou, want dit betekent ook dat je vaak meer geld kunt vragen dan je ooit zelf voor mogelijk had gehouden. Ondanks het enorme woningtekort hoeft de verkoop echter nog niet altijd even vlekkeloos te verlopen. In sommige gevallen wordt de plank flink misgeslagen. Met alle gevolgen van dien. Daarom hier 4 tips voor een snelle (en effectieve) verkoop van je huis!

1.    Schakel een verkoopmakelaar in

Bij zowel de verkoop als de koop van een woning is het verstandig om een makelaar in te schakelen. Een makelaar draagt zeker bij aan een snellere verkoop. Hij of zij weet precies te vertellen hoe het huis goed op de markt gezet kan worden. Maak je bijvoorbeeld wel of geen gebruik van het internet? Is een bord voor de deur echt nodig? Bovendien kan hij alvast wat tips geven wat je eventueel nog in huis kan doen en hoe je deze moet aankleden voordat er kijkers komen. Ook is hij in staat om een taxatierapport op te stellen. Zo weet je precies wat je ongeveer voor je huis kunt vragen en hoef je geen genoegen te nemen met een lager aanbod.

2.    Bespreek de verkoop met je directe omgeving

Tegenwoordig is de vraag naar woningen zó groot dat de kans bestaat dat iemand in je nabije omgeving nog een woning zoekt. Daarom kan het zeker geen kwaad om het even in de groepsapp te gooien. Je kunt er ook voor kiezen om je buren alvast vroegtijdig op de hoogte te brengen van de verkoop. Wellicht kennen zij nog iemand die ze graag naast zich zien wonen. Mond-tot-mond reclame is nog altijd de beste vorm van adverteren die er is.

3.    Laat nog wel wat leven in huis zien

Als kijkers komen, wordt er vaak geadviseerd om het huis zo veel mogelijk van persoonlijke spullen te ontdoen. Hiermee worden met name fotolijstjes en prullaria bedoeld. Veel mensen maken echter de fout om het gehele huis van accessoires te ontdoen. Hierdoor lijkt het huis eerder op een plaats delict dan een plek waar je graag zou willen wonen. Daarom is het belangrijk dat je nog wel wat leven laat zien. Bak bijvoorbeeld een cake en plaats deze op het aanrecht, zet een bosje bloemen op tafel en laat schilderijen gewoon netjes aan de muur hangen. Je mag zien dat er geleefd wordt. Dat geeft juist charme aan het huis.

4.    Geef de muren een fris nieuw kleurtje

Is er al tijden niets veranderd aan huis en heeft dit ervoor gezorgd dat de muren inmiddels verkleurd en grauw zijn? Dan is het prettig om ze even snel een fris kleurtje te geven. Licht verkoopt, dus kies zo veel mogelijk voor witte tinten. Zo creëer je een ruimtelijke en frisse uitstraling. Een likje verf op de muur doet al snel wonderen voor het huis en het hoeft helemaal niet veel te kosten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline