Maak Kerst onvergetelijk met deze tips 0

kerst tips

Kerst staat in het teken van stilte en rust, tijd voor elkaar. Even geen overvolle agenda en vervelende verplichtingen. Alleen maar genieten van rust, elkaar en eten in overvloed. De meeste mensen kijken al vanaf het najaar uit naar de gezelligste tijd van het jaar. Toch blijkt Kerst heel vaak tegen te vallen. De gezellige dagen die jij voor ogen had, spelen zich nu af voor de televisie en met sombere en verveelde gezichten om je heen. Daar moet verandering in komen! Met de volgende tips wordt het de komende maand een onvergetelijke Kerst.

Zo ga je om met leeftijdsverschillen in de familie

Tijdens de Kerst komt meestal de gehele familie samen. Ontzettend gezellig natuurlijk zo’n grote groep, maar hoe hou je het vermakelijk voor alle familieleden? Grote kans dat er niet alleen volwassenen om je tafel zitten, maar ook de kleintjes die liever niet zo lang stil willen zitten. Hoe zorg je dan nog voor dat ultieme ‘wij-gevoel?’ Of kom je van een koude kermis thuis en ben je dolgelukkig als eindelijk de hele familie weer op weg naar hun eigen stulpjes zijn? Zo ver hoeft het gelukkig niet te komen.

Door activiteiten te ondernemen die leuk zijn voor het hele gezin, zorg je ervoor dat niemand zich gaat vervelen en dat er geen lange gezichten aan het kerstdiner zitten. Begin de dag met het openmaken van cadeaus. Op kerstpakkettenkiezer.nl had je al eerder de geweldigste pakketten samengesteld voor de volwassenen. Logischerwijs vinden de kleintjes dit vaak helemaal niks aan. Zorg dat je apart wat kleinigheidjes inpakt voor de kinderen, zodat zij niet alleen vermaakt zijn tijdens het uitpakken maar de rest van de dag ook nog eens met hun nieuwe speeltje kunnen spelen.

kerstcadeau openmaken

Zorg voor een gezellige sfeer in huis

Het belang van kerstversiering wordt vaak zwaar onderschat. Toch zorgt een gezellig huis ervoor dat de gasten en het eigen gezin zich een stuk prettiger voelen. Een gezellige sfeer in huis zorgt voor een enthousiaste stemming onder de mensen. Maar hoe maak je het nu écht gezellig in huis?

Een kerstboom mag uiteraard niet ontbreken. Deze kun je samen met het gezin enkele dagen of weken voor de Kerst optuigen. Laat iedereen lieve boodschappen aan elkaar schrijven en hang deze in envelopjes aan de boom. Tijdens de Kerstdagen kunnen alle familieleden hun eigen envelopje pakken. Een gezellige en liefdevolle start om de dag mee te beginnen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je wat kaarsen, kerststukjes, beeldjes en andere accessoires in huis haalt. Maak samen met de kinderen een mooie raamschildering om het kerstgevoel alvast in huis te halen.

tips voor kerst

Maak zelf spelletjes of vragenkaarten

Het ‘wij-gevoel’ is ontzettend belangrijk rond de Kerstdagen. Toch spreek je je zus/broer/tante/neef of (groot)ouders niet zo vaak als je zou willen. Met Kerst is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Maak zelf een spelletje of stel vragenkaartjes op om binnen korte tijd meer over hun afgelopen jaar te weten te komen. Gebruik de zeer luxe kerstpakketten om ondertussen een aantal lekkere hapjes en drankjes op tafel te zetten. Door meer inzicht te krijgen in elkaars leven, ontdek je weer opnieuw raakvlakken en zal de dag boordevol gezelligheid zitten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline