Leuke activiteiten in huis tijdens de lockdown 0

Leuke activiteiten in huis tijdens de lockdown

Het overgrote deel van Nederland zit opnieuw door het Coronavirus aan huis gekluisterd. Dit betekent in tegenstelling tot de situatie in maart ook dat we bijna niet meer buiten komen. Het is simpelweg te slecht weer voor een wandeling en leuke uitstapjes zijn vrijwel niet meer mogelijk. Dat is natuurlijk erg jammer. Daarnaast zorgt het er ook voor dat er veel verveling ontstaat. En dit heeft gevolgen voor de huiselijke sfeer. Er ontstaat al snel gekibbel door een gebrek aan plezier. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke dingen die jullie samen als gezin kunnen ondernemen, zonder dat hier de maatregelen bij in het geding komen.

Puzzelen maar

Puzzelen is weer helemaal hot anno 2020. Jong en oud is aan het puzzelen geslagen. Puzzels kopen bij Legpuzzels is dan ook populairder dan ooit. En zeker niet zonder reden. Want puzzelen brengt ook een gevoel van nostalgie met zich mee. Wie kent niet de zondagmiddagen bij de grootouders. Een grote puzzel op tafel en iedereen er omheen om dat éne stukje te vinden. Een geweldige middag, vol plezier. Zo eenvoudig kan samen genieten zijn.

Waarom zouden we hier dan ook niet nu gebruik van maken? Puzzelen is immers allesbehalve saai en het levert talloze gezondheidsvoordelen op. Koop een puzzel 1000 stukjes bij Legpuzzels en je bent gegarandeerd een aantal dagen zoet. En het hele gezin kan meedoen.

Spelletjes

Wat dacht je van ouderwetse gezelschapsspellen? Leuk om te doen met het hele gezin en je bent al gauw een middag verder. Bovendien kan je gezelschapsspellen al vanaf zeer jonge leeftijd doen. Denk bijvoorbeeld aan Monopoly Junior voor de allerkleinsten. Niet alleen gezellig, maar ook nog eens educatief. Samen oefenen met tellen en rekenen en ondertussen geniet van elkaars gezelschap.

Geheugen trainen? Dan zijn er ook een heel aantal spellen om hiermee aan de slag te gaan. Memory is een bekend voorbeeld, maar ook van jan van haasteren puzzels bij Legpuzzels kunnen bijdragen aan een beter concentratievermogen én een beter geheugen.

Samen bakken

Ook samen bakken is een leuke manier om met elkaar te communiceren, lol te hebben en ook nog eens te genieten van de heerlijkste baksels. Duik eens de voorraadkast in en bekijk waarmee je eventueel iets zou kunnen maken. Vaak zijn er genoeg ingrediënten in huis om snel wat in elkaar te flansen. Baksels die ter plekke worden bedacht, zijn vaak het lekkerst. Wie weet heb je ook nog kookboeken in huis liggen. Bekijk goed welke gerechten en baksels je zou kunnen maken. Niets is te gek.

Vervolgens geniet je samen met het hele gezin van de heerlijkste gerechten en baksels. Met z’n allen om de grote ravensburger puzzel bij Legpuzzel en genieten van lekkere hapjes. Fijner kan het niet worden.

Blijf in beweging


Een lockdown in de winter levert meer gevaren op voor de gezondheid dan de lockdown in maart. Simpelweg omdat we minder naar buiten kunnen en daardoor vaker op de bank hangen. Probeer daarom zoveel mogelijk in beweging te blijven en zo aan je gezondheid te werken. Juist nu is gezond leven ontzettend belangrijk. Zet een muziekje op, dans erop los of volg sportsessies online. Zo blijf je fit en verhoog je je weerstand. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline