Ultieme sfeermakers voor een geweldige zomertuin! 0

Ultieme sfeermakers voor een geweldige zomertuin! .v1

De dagen worden langer, de zon breekt steeds vaker door en de temperaturen stijgen tot tropische hoogtes. Kortom: het is weer zomer! De meeste mensen kijken reikhalzend uit naar dit seizoen. Zeker als je denkt aan de gezellige dagen en avonden met familie in de tuin. Heerlijk buiten tafelen, lekker zonnen of een plons nemen in het buitenzwembad. Nu de zomer in het verschiet ligt kunnen we deze tijd mooi gebruiken om de tuin eens flink aan te pakken. Het kost even het nodige werk, maar daar heb je dan ook de rest van de zomer profijt van. Is jouw tuin al klaar voor zomerse temperaturen? In dit artikel geven we een aantal tips en de ultieme sfeermakers voor een geweldige zomertuin. Lees mee en laat je inspireren!

Mooie zomerse kleuren

Wat mag er nou niet ontbreken in een geweldige zomertuin? Zomerse kleurtjes natuurlijk! En om jezelf in zomerse sferen te brengen zijn er gelukkig heel veel verschillende mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van kunstplanten buiten? Deze zijn in allerlei verschillende varianten verkrijgbaar om jouw tuin die zomerse uitstraling te bieden. Bovendien vragen ze ook nog eens geen onderhoud. Win-win! Zo kan jij heerlijk loungen in je zomertuin en hoef je je niet druk te maken over het bewateren van de planten of het verwijderen van onkruid. Dat wordt pas optimaal genieten.

Wil je nog meer zomerse accenten in de tuin brengen? Bezoek dan eens een speciaalzaak in tuinartikelen en schaf leuke kleurrijke accessoires of kussentjes aan voor op je loungebank. Top het geheel af met romantische tuinverlichting en je komt de aankomende zomer je tuin niet meer uit.

Een prachtige barbecue

Als de temperaturen stijgen en de zon zich vaker laat zien verschijnen de mannen massaal om de barbecue uit de schuur te trekken. Het lijkt bijna wel alsof mannen hiervoor gemaakt zijn. Waar ze zich de rest van het jaar strategisch verschuilen zodra jij de potten en pannen tevoorschijn haalt, zie je ze met de barbecuetang in de hand staan als de temperaturen stijgen. Wel zo prettig, want dat betekent voor de dame(s) in huis dat het relaxen is geblazen.

Tenminste, als je over een mooie barbecue beschikt. Een nieuw zomerseizoen kan dan ook hét perfecte moment zijn om een nieuwe barbecue aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende BBQ’s verkrijgbaar. Kies jij voor een houtskool BBQ of ga je toch liever voor een barbecue op elektra of gas. The sky is the limit!

Investeer in een opzetzwembad of tuindouche

Hoe maak je de zomerse dagen nog gezelliger? Door voor extra verkoeling te zorgen natuurlijk! Zeker als je kinderen hebt is investeren in een groot opzetzwembad zeker de moeite waard. Kies bij voorkeur voor een zwembad met pomp en filter, zodat deze de gehele zomer kan blijven staan. Het kost even wat moeite om hem op te zetten, maar als hij eenmaal staat kan je hier heel wat weken plezier van hebben.

Plaats nog een minibar in de hoek van de tuin en leg de kussens op de loungebank klaar. Dat is pas het ultieme zomergevoel in eigen tuin!

Geen zin of ruimte om een groot zwembad neer te zetten? Dan is ook een tuindouche nog een goed alternatief. Zo beschik je over een fijne plek in de tuin om heerlijk af te koelen en het kan ook nog eens heel gezellig zijn om je kinderen hier ’s avonds onder te zetten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline