Verhuisbedrijf inschakelen of zelf doen? 0

Verhuisbedrijf inschakelen of zelf doen

Eindelijk heb je jouw droomhuis gevonden en na flinke onderhandelingen mag jij jezelf de eigenaar noemen. Een spannende tijd breekt aan. En ook die ene moeilijke vraag die continu door je hoofd spookt, want ga je zelf verhuizen of schakel je Verhuisbedrijf DeVerhuisButler in?

Vaak onderschatten mensen de impact die verhuizen kan hebben. Een likje verf op de muren, een nieuwe badkamer, het regelen van de hypotheek, je spullen over verhuizen… hoe moeilijk kan dat nou zijn? Even later zitten ze met de handen in het haar en blijkt die eenvoudige verhuizing toch wel heel stressvol te zijn. Laat je daarom niet verrassen door alles wat gedaan moet worden, maar hou rekening met de nodige drempels op de weg. Dat begint met de juiste planning en natuurlijk het wel of niet inschakelen van een verhuisbedrijf. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van het inschakelen verhuisbedrijf op een rijtje.

Waarom een verhuisbedrijf inschakelen een goed idee is

Doordat veel mensen een verhuizing onderschatten, denken ze vaak ook de verhuizing zelf wel te kunnen doen. Uiteindelijk zijn ze dagenlang bezig met het heen en weer vervoeren van spullen en gaan sommige apparaten zelfs stuk doordat ze verkeerd verpakt worden. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Daarom is het inschakelen van een verhuisbedrijf zeker een goed idee. Dit heeft namelijk verschillende voordelen:

  • ✔   Dit zijn professionele verhuizers die echt weten wat ze doen. Ze zullen dus altijd zorgvuldig met je spullen omgaan en deze op de juiste manier verpakken en vervoeren. Daarnaast kunnen ze ook nog eens praktische verhuistips geven.
  • Door een verhuisbedrijf in te schakelen voorkom je stress. En onderschat dit zeker niet! Terwijl de verhuizers de verhuizing op zich nemen, kan jij je richten op de andere tientallen klusjes die in de nieuwe woning moeten worden gedaan. Zo bespaar je jezelf tijd en heel veel onnodige stress.
  • Natuurlijk kost een verhuisbedrijf over het algemeen meer dan als je het zelf zou doen. Dit neemt echter niet weg dat je ook over een financieel voordeel beschikt. Wanneer er bijvoorbeeld onverhoopt iets mis zal gaan tijdens de verhuizing, dan ben je hiervoor verzekerd. Als je zelf iets kapot laat vallen dan zal je dit uiteraard ook zelf moeten betalen. Dat zorgt voor extra vertrouwen.
  • Verhuizen is ook nog eens enorm zwaar. Dit aan een verhuisbedrijf overlaten scheelt jou lichamelijke ongemakken.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk. Toch zijn deze gering. Bovendien zijn deze eenvoudig te voorkomen door goede communicatie en de juiste research online. Zo betalen sommige mensen goud geld voor het inschakelen van een verhuisbedrijf. Dit is echter eenvoudig te voorkomen door je online te oriënteren en verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo voorkom je onnodige hoge kosten.

Hier kan je bijvoorbeeld vrijblijvend je verhuiskosten berekenen bij De Verhuis-Butler.

Natuurlijk blijft het wel belangrijk om zelf te controleren of het verhuisbedrijf betrouwbaar is.

Ons advies: lees altijd de reviews en vergelijk de prijzen van verschillende bedrijven. Zo weet je precies wat je van het bedrijf kunt verwachten en kan je een doordachte keuze maken.

Daarnaast is het goed om na te gaan of het personeel van het verhuisbedrijf opgeleid is als verhuizer en elke verhuizer in het bezit is van een Verklaring Omtrent het Gedrag

Ten slotte is het verstandig om te controleren of het verhuisbedrijf in het bezit is van een Eurovergunning, de zogenaamde NIWO-vergunning.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline