Wat is een hypotheek? 0

Wat is een hypotheek

Een hypotheek is een lening, beveiligd door het onderpand van gespecificeerd onroerend goed, dat de kredietnemer verplicht is terug te betalen met een vooraf bepaalde reeks betalingen.

Wie gebruikt een hypotheek?

Particulieren en bedrijven gebruiken hypotheken om grote onroerend goed aankopen te doen zonder de gehele koopprijs vooraf te betalen. De kredietnemer betaalt de lening over vele jaren, plus rente, totdat zij of hij eigenaar is van het pand. Hypotheken staan ook bekend als “pandrechten tegen onroerend goed” of “vorderingen op onroerend goed.” Als de lener stopt met het betalen van de hypotheek, kan de geldschieter afschermen.

Een huizenkoper belooft hun huis aan de bank of een ander type van geldschieter in een residentiële hypotheek, die een vordering op het huis. In het geval van een verhindering, kan de geldschieter de huurders van het huis verdrijven en het huis verkopen, de opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om de hypotheekschuld op te lossen.

De juiste hypotheek

Onder de belangrijkste banken die hypotheek leningen verstrekken zijn ABN AMRO, ING en Rabobank. Banken waren vroeger vrijwel de enige bron van hypotheken. Vandaag zijn er ook andere geldschieter op de markt Hypotheker, Independer en Eigen huis.

Bij het winkelen voor een hypotheek, is het voordelig om een hypotheek berekening te doen om een idee van de maandelijkse betalingen te krijgen. Deze tools kunnen ook helpen bij het berekenen van de totale kosten van rente over de levensduur van de hypotheek, om je een duidelijker idee van wat een woning echt zal kosten. Ook zijn er andere bijkomende kosten zoals de kosten koper en de Notaris.

De hypotheekadviseur kan ook het opzetten van een geblokkeerde rekening, aka een in beslag genomen rekening, om bepaalde eigendoms gerelateerde kosten te betalen. Het geld dat op de rekening komt kan een deel van de maandelijkse hypotheek betaling.

Kredietverstrekkers eisen soms dat borg wordt gebruikt om belastingen en verzekeringen te betalen

Het belangrijkste

Hypotheken, misschien meer dan alle andere leningen, komen met veel variabelen, te beginnen met wat moet worden terugbetaald en wanneer. Huizenkopers moeten werken met een hypotheek expert om de beste deal te krijgen over wat kan een van de grootste investeringen van hun leven. Daarnaast kunnen ze ook voor goede deals zorgen, zoals de goedkoopste notaris.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline