Hoe kies je de beste trampoline? 0

Hoe kies je de beste trampoline?

Je denkt er al tijden over na om een trampoline aan te schaffen. Nu het voorjaar nadert, lijkt deze droom weer wat meer op de voorgrond te komen. Een trampoline is immers ontzettend veelzijdig. Het kan een geweldige manier zijn om aan je dagelijkse beweging te komen als volwassene, maar is ook altijd een feestje voor kinderen. Het maakt eigenlijk vrij weinig uit voor wie je de trampoline aan wilt schaffen. Het is met name belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Maar waar let je dan op? Het aanbod is immers enorm groot.

Voordat je een trampoline gaat kopen, is het eerst belangrijk om over een aantal belangrijke zaken na te denken. Welke trampoline past het beste bij jouw situatie, persoonlijke wensen en de grootte van de tuin? Zodra je weet welke trampoline het meest geschikt is, wordt het kopen van een trampoline direct een stuk gemakkelijker.

Het maximale draaggewicht van de trampoline


Hoeveel weegt de persoon of de personen die van de trampoline gebruik gaan maken? Als verschillende leeftijden en gewichten gebruik maken van de trampoline, dan ga je altijd uit van het zwaarste gewicht. Houd er tevens rekening mee of er meerdere mensen tegelijkertijd op de trampoline zullen staan. Dat zal immers ook het draaggewicht van de trampoline beïnvloeden. Op een grote trampoline passen al snel 5 á 6 kinderen. Dan zit je toch al snel op een gewicht van 180 kilo in totaal. Dat moet een trampoline wel aan kunnen. Het maximale draaggewicht verschilt per trampoline.

Bepaal de functie van de trampoline


Een trampoline kan voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan recreatief gebruik. Dit geldt bijvoorbeeld voor kinderen die hier graag op springen en kunstjes oefenen. Maar een trampoline kan ook voor sportief gebruik worden ingezet. Zo zijn er veel topsporters die van een trampoline gebruik maken om hun conditie te verbeteren of mensen die willen afvallen en op een dergelijke manier calorieën willen verbranden. De ene trampoline zal beter geschikt zijn voor recreatief of sportief gebruik dan de ander. Belangrijk om hier dus rekening mee te houden!

De beschikbare ruimte in de tuin


Ook niet geheel onbelangrijk is de beschikbare ruimte in de tuin. Want hoeveel ruimte heb je eigenlijk nog over voor een trampoline? De beschikbare ruimte in de tuin speelt natuurlijk een zeer belangrijke rol in je uiteindelijke beslissing. Want hoe graag de meeste mensen ook een grote trampoline zouden willen, het is helaas gewoon niet altijd mogelijk.

Houd niet alleen rekening met de beschikbare ruimte, maar ook met de ondergrond waarop de trampoline wordt geplaatst. Is deze wel geschikt om de trampoline goed te dragen of moet er nog een speciale ondergrond gelegd worden? Staat er veel wind of niet?

Is een veiligheidsnet noodzakelijk?

Of een veiligheidsnet noodzakelijk is, hangt van heel veel verschillende factoren af. Ten eerste hoe groot de ruimte om de trampoline heen is. Is er bijvoorbeeld voldoende ruimte om veilig te vallen of niet? Ook bij zeer jonge kinderen is een veiligheidsnet zeer verstandig. Eigenlijk wordt dit in iedere situatie aangeraden. Behalve als je enkel als volwassene op de trampoline staat en hierbij geen kunstjes verricht. In dat geval is de kans op vallen zeer gering. Ook als er al een zachte ondergrond om de trampoline heen is (bijvoorbeeld bij een inbouw trampoline op gras), dan is een veiligheidsnet doorgaans niet noodzakelijk.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline