Hoek loungeset kopen voor buiten? Wat voor mogelijkheden zijn er? 0

Loungeset

 De mogelijkheden voor een hoek loungeset voor buiten

De lente en de zomer komen er langzaam weer aan, dus ook tijd om straks naar buiten te gaan om lekker op je terras van de zon te genieten. Het gebruik van een loungeset in de tuin is tegenwoordig heel gebruikelijk. Vooral een hoek loungeset kan heel handig zijn om er met meerdere personen op te liggen. Daarnaast is een hoek loungeset een aanwinst voor je tuin, omdat het een luxueuze uitstraling heeft. Er zijn veel verschillende soorten hoek loungesets in allerlei maten en kwaliteiten. Niet alleen het materiaal van de loungeset zelf is belangrijk, ook de soort kussen die je ervoor gebruikt bepalen de kwaliteit van de loungeset.

De voordelen van wicker loungesets 

We kennen allemaal de rotan loungesets, maar steeds meer wordt een afgeleide hiervoor gebruikt. Rotan is uiteindelijk niet bestand tegen jarenlange weersinvloeden. Een materiaal dat op rotan lijkt is wicker. Wicker is een kunststofvezel die voor tuinmeubelen gebruikt kan worden, want wicker is veel meer bestand tegen weersinvloeden. Dit is dan ook één van de voordelen van wicker loungesets. Het kan tegen water, tegen uv stralen, vorst en is bestand tegen schimmelvorming. Hierdoor kan je je wicker loungeset gewoon het hele jaar buiten laten staan. Daarnaast is wicker ook nog eens ultralicht, zodat een loungeset gemakkelijk te verplaatsen is. Wicker loungesets zijn te verkrijgen in allerlei kleuren en ook in allerlei diktes. Het onderhoud is ook heel simpel. Gewoon met lauw water en een doekje.

Bijzondere teak loungesets 

Op dit moment zijn loungesets van teak erg populair. Teak is een natuurlijk materiaal wat bestand is tegen weersinvloeden. Van nature is teak reeds voorzien van oliën, wat het hout zelf goed doet en je een teak loungeset het hele jaar buiten kunt laten staan. Er zijn verschillende bijzondere teak loungesets te koop, die in allerlei stijlen in elkaar gezet kunnen zijn. Als je op een teak loungeset ligt dan ervaar je de warmte uitstraling die het hout met zich meebrengt. Wanneer je je loungeset jarenlang buiten laat staan, dan heeft teak de eigenschap om grijs te worden. Dit is een natuurlijke reactie van het hout en heeft geen invloed op de kwaliteit van het teak. Wel kan het zijn dat je deze kleur niet mooi vind. Dan is dit gemakkelijk op te lossen door de loungeset jaarlijks te behandelen met een speciale teak olie. Ook kan je je loungeset, wanneer het hout door de jaren heen, minder glad begint te worden schuren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline