De juiste tuininrichting voor een onderhoudsarme tuin 0

onderhoudvrije tuin

Terwijl hevige kou ons land nog steeds trotseert, kijken we reikhalzend uit naar de lente. Nog enkele weken en het is eindelijk weer zover! Dit is voor veel mensen het ideale moment om goed over de tuin na te denken. Wellicht denk je er over om de tuin een fikse make-over te geven of zijn je huidige tuinmeubelen nodig aan vervanging toe. Hoe jouw situatie ook is, met de juiste tuininrichting geef je de tuin een sfeervolle en praktische boost.

Toch heeft een eigen tuin ook zijn nadelen. Het onderhoud is voor de meeste mensen een doorn in het oog. Zij hebben simpelweg de tijd en energie niet om een tuin te onderhouden. Het gevolg? Overwoekerde en sfeerloze tuinen. Daar moet verandering in komen! In dit artikel geven we enkele inspirerende tips om met de juiste tuininrichting een onderhoudsarme tuin te creëren!

Kies voor kwalitatieve tuinstoelen

Tuinstoelen mogen uiteraard niet ontbreken in jouw tuin. Het aanbod van tuinstoelen is echter ontzettend divers. Design is nog nooit zo belangrijk geweest, dat is goed te merken als je kijkt naar het brede aanbod van kleuren en stijlen. Dit maakt het kopen van tuinstoelen echter niet gemakkelijker. Hoe weet je nog welke tuinstoel geschikt is?

Wanneer je een onderhoudsarme tuin wilt creëren, is het belangrijk dat je voor kwalitatieve tuinmeubels kiest. De tuinstoelen van Karwei zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je hebt tuinstoelen in een goedkoper segment, maar ook in een duurdere klasse. We kunnen stellen dat de tuinstoelen in een goedkoper segment ongeveer 1 tot 3 jaar mooi blijven. Dit is vooral een geschikte keuze als je een tijdelijke oplossing zoekt. Wanneer je een tijd probleemloos wilt genieten van jouw tuinmeubilair, is het verstandig om voor een duurder segment te kiezen.goede tuinstoel

Let ook op de materiaalkeuze als je een onderhoudsarme tuin wilt creëren. Houten tuinmeubelen vragen logischerwijs om meer onderhoud dan metalen of plastic. Schroom je niet om advies te vragen in de winkel. Het winkelpersoneel kan je haarfijn uitleggen welke materialen geschikt zijn voor een onderhoudsarme tuin.

Kunstgras: wel of niet doen?

Een mooi gazon brengt de natuurlijke sfeer in je naar boven. Toch vraagt een mooi gazonnetje om veel onderhoud. Je nieuwe grasmaaier uit de kast trekken, bemesten, onkruid wieden en besproeien zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Tegenwoordig is kunstgras niet meer te onderscheiden van echt gras. Deze is vrijwel onderhoudsvrij en geeft de tuin direct een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Toch is niet iedereen even gecharmeerd van kunstgras.kunstgras wel of nietEr gaat niets boven een echt groen gazon. Natuurlijk wordt de uitstraling tegenwoordig geëvenaard, maar hoe zit het met de geur en de karakteristieke kenmerken die je enkel bij echt gras kunt vinden? Dat is niet te evenaren. Wanneer je dolgraag echt gras wilt plaatsen, maar bang bent voor het onderhoud, is het belangrijk om over het juiste gereedschap te beschikken. Met een nieuwe grasmaaier die kwalitatief heel sterk is, is het klusje zo geklaard. Het gras onderhouden hoeft niet onwijs veel tijd te kosten. Wanneer je hier veel ervaring mee hebt, zal je merken dat het steeds sneller zal gaan. Het juiste gereedschap helpt je om verbluffende tuinideeën uit te werken

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline