3 soorten schuttingen 0

bamboe schutting

Er zijn verschillende soorten hekwerken en schuttingen die je kunt plaatsen in de tuin. De keuze tussen deze verschillende soorten is vooral gebaseerd op je eigen smaak, het materiaal en de stevigheid van de schutting. Een schutting is een perfecte natuurlijke afscheiding van de tuin. Het zorgt niet alleen voor privacy, maar geeft daarnaast ook nog eens een mooie uitstraling aan je tuin. Je hoeft niet, zoals bij bijvoorbeeld een haag, lang te wachten totdat het volgroeid is. Daarnaast geeft een haag ook een stuk minder privacy. In dit artikel worden drie verschillende soorten schuttingen omschreven.

Houten schutting

Hout is een natuurlijk product en is daarom ook de basis van één van de meest populaire tuinafscheidingen: de houten schutting. Daarnaast is een houten schutting ook erg stevig en onderhoudsvrij. Het kost weinig tijd om een schutting mooi te houden. Ook is een houten schutting makkelijk te schilderen waardoor je de uitstraling grotendeels zelf kunt bepalen. Zo past een houten schutting in zowel landelijke als moderne tuinen.

Houten schutting
Houten schutting

Hout beton schutting

Een hout beton schutting is een ideale tuinafscheiding. Het zorgt voor uitstekende privacy en verminderd wind- en geluidsoverlast. Daarnaast is een hout beton schutting erg duurzaam en zo goed als onderhoudsvrij. Maar het grootste voordeel van een hout beton schutting is toch wel de betonnen onderkant. Dit zorgt namelijk voor extra stevigheid van de schutting, waardoor de schutting niet krom zal trekken of gaan rotten. Daarnaast draag een hout beton schutting bij aan de veiligheid van je tuin en woning.

Hout beton schutting

Bamboe schutting

Een bamboe schutting is een erg duurzame oplossing voor je tuinafscheiding. Dit komt omdat bamboe oneindig verkrijgbaar is. Het kan vaak geoogst worden doordat het in een snel tempo groeit. Het is materiaal met een lange levensduur en heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast is bamboe betaalbaar materiaal omdat het zo extreem snel groeit. Sommige bamboesoorten kunnen binnen een dag wel 5 meter groeien. Dit verklaart de aantrekkelijke prijs van bamboe.

Een bamboe schutting oogt heel natuurlijk in je tuin. Het is vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren. De lichte bamboe schuttingen zijn het meest bekend, maar er zijn bijvoorbeeld ook bamboestokken die donkerbruin van kleur zijn. Natuurlijk is bamboe ook een hele stevige en sterke materiaal soort.

Bamboe schutting
Bamboe schutting
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline