4 redenen om voor vloerverwarming te kiezen 0

4 redenen om voor vloerverwarming te kiezen

Een heerlijke warme vloer, het hele jaar door. Wie droomt daar nou niet van? Nooit meer koude voeten, altijd een hoog draagcomfort… moeten we nog meer zeggen? Veel beter dan dat wordt het toch niet?! Het is dan ook geen wonder dat mensen massaal voor vloerverwarming kiezen in huis.

Toch is nog lang niet iedereen overtuigd. Want waarom zou je de voorkeur geven aan vloerverwarming wanneer je ook simpelweg een paar dikke sloffen of sokken aan kunt trekken? Wat is dan nog de toegevoegde waarde? Voor de mensen die nog twijfelen hebben wij 4 redenen op een rijtje gezet die duidelijk maken waarom men toch zo massaal voor vloerverwarming kiest.

1.    Vloerverwarming verhoogt de waarde van het huis


Dit is misschien wel direct één van de grootste voordelen van vloerverwarming. Je doet namelijk niet alleen een investering voor het verbeteren van het wooncomfort, maar ook voor je portemonnee. Vloerverwarming verhoogt namelijk de waarde van het huis. Een vloerverwarming systeem is tegenwoordig zeer gewild. Vandaag de dag zijn woningen die hier over beschikken dan ook in de meeste gevallen snel verkocht. Meestal ook nog eens tegen een meerprijs. Daardoor verdien je je investering uiteindelijk vanzelf weer terug.

2.    Je bespaart er enorm veel ruimte mee


Wist je dat het zelfs mogelijk is om je gehele huis te verwarmen door enkel gebruik te maken van vloerverwarming? Dit betekent dus ook dat die enorme radiatoren uit huis gehaald kunnen worden. Bedenk nu eens hoeveel ruimte dit zou besparen. Dat is meer dan je ooit zou verwachten. Door de radiatoren uit huis weg te halen, bespaar je veel ruimte en wordt de omgeving ook nog eens een stuk veiliger. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over kinderhandjes die plotseling de loeihete radiator aanraken of mensen die hun hoofd stoten tegen de scherpe randjes. Zo geniet je snel van een veiligere woning en meer ruimte in huis.

3.    Zowel in de winter als in de zomer te gebruiken


Een groot voordeel van vloerverwarming is dat deze het gehele jaar door te gebruiken is. Nu klinkt vloerverwarming in de zomer natuurlijk niet echt aanlokkelijk, maar je kunt er gelukkig ook andere dingen mee dan enkel verwarmen. Zo beschikken vrijwel alle vloerverwarming systemen ook over de mogelijkheid om te verkoelen. En zeg nou zelf: er is niets fijner dan met je blote voeten genieten van een koele vloer als buiten de temperaturen naar tropische hoogtes stijgen!

4.    De woning wordt gelijkmatig verwarmd

Het grootste nadeel van radiatoren is dat ze vaak maar een klein deel van de woning verwarmen. Bovendien kan je simpelweg niet op iedere hoek een radiator plaatsen. Hierdoor wordt de woning zeer ongelijkmatig verwarmd. Er zijn dus koude delen in huis, maar ook delen waar het juist ontzettend warm is. Met vloerverwarming heb je hier geen last van. Deze buizen lopen door het gehele huis heen. Hierdoor wordt ieder plekje in huis optimaal verwarmd. Het maakt dan ook niet uit waar je naartoe loopt, je geniet altijd van warme voeten en een hoog wooncomfort!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline