4 voordelen van een elektrische haard 0

open openhaard

Sfeer, comfort en functionaliteit worden steeds belangrijker in inrichtingen. Zo moet bijvoorbeeld een vloerkleed mooi zijn, maar ook niet al te lastig om te onderhouden en schoon te maken. Dit geldt ook voor haarden. Eerder kozen mensen vaak voor houtkachels of gashaarden, maar nu lijken de elektrische haarden hun intrede te maken. Waarom? Dat lees je hieronder.   voordelen van een elektrische haard

1.         Gebruiksgemak

De eerste reden om te kiezen voor een elektrische haard is het gebruiksgemak. Waar het bij een gashaard, houtkachel of een pelletkachel nodig is om een rookkanaal te laten aansluiten, volstaat het bij een elektrische haard om geen rookkanaal te hebben. Dit kost niet alleen minder moeite, maar ook nog eens minder tijd alvorens je kunt genieten van je haard.

Daarnaast is het bij een elektrische haard een kwestie van: stekker in het stopcontact en genieten! Dit terwijl bij bijvoorbeeld een houthaard of pelletkachel eerst nog gesleept moet worden met hout of zakken pellets.

Ook wordt een elektrische haard vaak standaard geleverd met afstandsbediening. Zo kun je al helemaal genieten van het gebruiksgemak. Vanuit de luie stoel bedien je de kachel terwijl je in je andere hand een drankje vasthoudt of zappt tussen NPO1 en RTL4.

Gebruiksgemak elektrische haard

2.         Ruit

Om het zicht bij gashaarden, houtkachels of pelletkachels optimaal te houden, is het belangrijk dat je eens in de zoveel tijd de ruit van de haard schoonmaakt. Bij de ontsteking van een elektrische haard komen geen vervuilende stoffen vrij die je het zicht op de dansende vlammen ontnemen. Dit klusje blijft je dus bespaart!

3.         Brandstof

Wanneer je een elektrische haard hebt aangeschaft, kun je direct genieten van de sfeer van de haard. Bij bijvoorbeeld een houtkachel wordt dit wat lastiger. Hout dient een vochtpercentage te hebben van minder dan 20%, dus houtblokken moeten jaren drogen voor ze opgebrand kunnen worden. Koop je hout bij een gespecialiseerde leverancier, dan kun je deze droogperiode overslaan. Toch moet je, voordat je de houtkachel aan kunt doen, slepen met de houtblokken en wellicht dienen de blokken nog gehakt te worden. Hoe gunstig de omstandigheden ook zijn, er is altijd werk aan de winkel voordat je kunt genieten van het vuur. Kies dus voor een elektrische haard om je deze moeite te besparen.

donkere elektrische haard

4.         Plaatsen

De laatste reden om te kiezen voor een elektrische haard is het feit dat een dergelijke haard makkelijk te verplaatsen is. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Zit je op het ene moment te eten bij de eettafel en op het andere manier te genieten van een serietje terwijl je op de bank zit, de elektrische haard is makkelijk mee te verplaatsen. Wil je in de zomer ook kunnen genieten van je kachel, dan zet je de kachel toch in de tuin?

open openhaard

Op zoek naar een elektrische haard? Kijk dan op Superkachels, waar vele haarden online te bestellen zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline