5 praktische tips bij een verbouwing 0

5 praktische tips bij een verbouwing

Een verbouwing geeft vaak flink wat stress. Vaak zit je een tijdje in stof en rommel, zonder een deel van je spullen. Een beetje kamperen in huis als het ware. Toch zijn er wat handige tips om zo’n verbouwing een stuk aangenamer te maken. Daarmee bespaar je jezelf een hoop ellende. Ook verloopt de verbouwing dan een stuk sneller. Zo ben je sneller uit de rommel en stofwolken. We zetten deze praktische tips even voor je op een rij. Lees ze even door zodat je je volgende verbouwing lekker ontspannen doorkomt.

Goed afdekken van vloeren en meubels

Woon je al in een huis en ga je verbouwen? Dan is de kans groot dat je vloeren en meubels al aanwezig zijn. Een grote stress-factor is vaak de zorg voor je dure spullen en vloer. Hoe komen die de verbouwing goed door zonder beschadigingen? Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk. Doe dit bij voorkeur zelf zodat je weet dat alles goed is afgedekt. Voor de vloer is stucloop een handig materiaal. Het blijft goed liggen en dekt je vloer volledig af. Bij de discounters vind je voordelig plastic folie en afplaktape. Zo kun je met een gerust hart starten met de verbouwing.

Maak een planning en budget

Dit lijkt een logische tip, maar deze wordt in de praktijk toch vaak overgeslagen. Bij een flinke verbouwing is een goede planning echt onmisbaar. Zo kun je ook in de gaten houden of alles op schema loopt en wanneer je materialen moet inkopen. Bespreek deze planning ook met de aannemer. Maak er een budget bij en plaats wanneer je iets koopt ook direct de uitgaven in dit sheet. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Vraag in je omgeving naar een goede aannemer

Staat er wel eens een bus van een aannemer in de straat? Kijk dan even bij wie deze aan het werk is. Vraag na afloop even aan de buurman naar de ervaring met deze aannemer. Of vraag aan vrienden en kennissen of ze een goede aannemer weten. Zo heb je meer zekerheid over de betrouwbaarheid van je aannemer. En de praktijk leert dat dit zeer belangrijk is. 

Je spullen tijdelijk opslaan

Tijdelijke opslag van je meubels tijdens een verbouwing kan ook een zeer goed idee zijn. Zo weet je zeker dat je meubels netjes blijven. Bovendien staan ze zo ook niet in de weg. Met een handige ruimtecalculator kun je de benodigde ruimte berekenen. De belangrijkste vraag daarbij is: hoeveel ruimte heb ik precies nodig? Bepaal dus eerst welke spullen je wilt opslaan en hoeveel m2 je nodig hebt. Daarna kun je een passende offerte opvragen.

Stof voorkomen

Stof is het meest vervelende van een verbouwing. Het gaat je hele huis door en zit daarna echt overal. Belangrijk is dus om zoveel mogelijk stof te voorkomen. Sluit de deuren dus wanneer er wordt gewerkt. En gebruik waterproof schuurpapier en houd de stofzuiger bij de boor of zaag wanneer je boort of zaagt. Zo kun je de hoeveelheid stof beperken. Dat bespaart je een heleboel schoonmaakwerk. Plaats zelf ook altijd een stofkap wanneer je werkt in een stoffige ruimte. Er is weinig zo slecht voor je longen als fijnstof. En er zit al genoeg fijnstof in de lucht.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline