Krijg je een uitbouw? Neem een lichtkoepel! 0

lightkoepel wit

Een uitbouw laten bouwen is een van de beste maatregelen die je kan nemen om niet alleen oppervlakte aan je woning toe te voegen, maar ook comfort! Of het nu gaat om een serre uitbouw of een andere uitbreiding van je woning, het is hoe dan ook een goed idee als je ruimer en aangenamer wil wonen.

Daarbij komt ook nog eens dat je méér kan halen uit die uitbouw als je kiest voor een lichtkoepel. Een dergelijke koepel biedt heel wat voordelen voor je woning en een duidelijk beeld daarop is dan ook van groot belang! lightkoepel randen

De vele voordelen van een lichtkoepel in je uitbouw

Een lichtkoepel is zoals het woord zelf zegt een koepel die in het plafond wordt aangebouwd en zorgt voor meer natuurlijk licht in de woning. De koepel bestaat uit gebogen glas, of eventueel een ander materiaal dat lichtdoorlatend is en heeft heel wat in petto voor je nieuwe uitbouw!

1. Een lichtkoepel voor een goed verlichte uitbouw

Eerst en vooral zorgen de extra lichtinval en warmte in de woning ervoor dat je uitbouw aangenamer is. Gaat het bijvoorbeeld om een veranda, dan zorgt een lichtkoepel ervoor dat je zelfs tijdens donkerdere dagen van meer natuurlijk licht kan genieten. En dat is natuurlijk alleen maar een voordeel. De manier waarop het licht de woning binnenkomt is eveneens het vermelden waard bij een koepel: de ronde vorm van het glas zorgt ervoor dat zonlicht een unieke sfeer creëert in de uitbouw, nog meer dan bij een lichtstraat!

lightkoepel plafond

2. Voor elke uitbouw bestaat er een oplossing

Daarbij biedt een dergelijke koepel het voordeel dat er voor elk soort uitbouw wel een optie bestaat. Van platte daken tot hellende daken of lessenaarsdaken – er zijn altijd mogelijkheden. Ook is de lichtinval en het effect ervan op de uitbouw bij elk soort dak anders. Als je een oplossing op maat wil laten maken, dan is het zeker de moeite waard om beroep te doen op een specialist. Deze weet precies welke lichtkoepel van toepassing is op jouw dak, uitbouw en beschikbare budget!

3. Een duurzame investering doen met een lichtkoepel

Ten slotte is een dergelijke lichtkoepel zeker en vast een goede investering op de lange termijn. De basis van de koepel bestaat uit sterk aluminium, dat erg licht is en toch goed bestand tegen slijtage, neerslag en andere ongewenste externe invloeden. Daarbij is het glas vaak dubbel of drievoudig, waardoor het lang meegaat, geen koude binnenlaat en ook bijvoorbeeld het geluid van regen goed dempt. Kortom, de ideale oplossing om van meer wooncomfort te genieten én te blijven genieten!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline