Nieuw huis: verbouwen of toch niet? 0

Nieuw huis verbouwen of toch niet?

Krijg je binnenkort de sleutel van jouw nieuwe woning in handen? Dan staat je een spannende tijd te wachten. Waarschijnlijk heb je al maanden gefantaseerd over dit moment en is het nu toch eindelijk zo ver. Maar wat ga je doen als je de sleutel eenmaal hebt? Trek je vrijwel direct in of staat er eerst nog een fikse verbouwing op de planning? En wanneer is verbouwen noodzakelijk? Een nieuw huis kost immers al genoeg geld.

Weet jij nog niet of je je nieuwe woning een ware make-over wilt geven? Dan helpen wij jou in dit artikel alvast een handje op weg.

Wat is er écht nodig?

Een nieuw huis kost eigenlijk al genoeg geld. Daarom adviseren wij om eerst goed na te denken over een eventuele verbouwing. Kijk hierbij naar de functionaliteit van de ruimte. Misschien is de stijl van keuken helemaal niet jouw smaak, maar voldoet deze wel aan alle eisen om veilig en hygiënisch een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten. Dan kan je natuurlijk je horizon verbreden en nieuwe keukens gaan bekijken, maar je kunt ook wachten en eerst nog wat extra geld sparen. Niet alle verbouwingen hoeven direct uitgevoerd te worden. Door afwegingen te maken en te bekijken wat écht nodig is, voorkom je een hoop extra (en onnodige) kosten.

nieuwe keuken

Laat het huis eerst door een vakman beoordelen

Voordat je een bod uitbrengt kan het verstandig zijn om eerst een vakman met je mee te laten kijken. Hoe ziet het huis eruit? Zijn er verborgen gebreken? Wat moet er echt gedaan worden om het wooncomfort of de veiligheid in huis te verbeteren? Als een professional het aanraadt om bepaalde ruimtes te verbouwen, kan je dit gebruiken om de prijs voor het huis te drukken. Hierdoor is het eenvoudiger om de verbouwing te financieren waarmee je uiteindelijk een hoop geld en extra stress bespaart.

vakman beoordelen

Zelf doen of laten doen?

Veel mensen proberen op de verbouwing van hun nieuwe woning te besparen. Ze hebben immers net al heel veel kosten moeten betalen en hun spaarpotje is daardoor een stuk leger. Laat je echter niet verleiden om de meeste klussen zelf te doen. Als je twee linkerhanden hebt is dit nooit een goed idee, maar zelfs als ervaren klusser kan klussen in je eigen huis niet slim zijn. Je moet dit immers in je vrije uren naast je werk doen, waardoor de kans groot is dat de verbouwing enorm lang gaat duren. Heb je dat er voor over?

Zelf doen of laten doen

Daarnaast zijn sommige verbouwingen enkel weggelegd voor professionals. Heb jij bijvoorbeeld verstand van het leidingwerk in de badkamer? Waarschijnlijk niet. Natuurlijk kan je, bijvoorbeeld bij de verbouwing van de badkamer, wel een aantal dingen zelf doen (denk aan sloopwerk). Maar we adviseren toch om zoveel mogelijk werk aan een professional over te laten. Zo weet je zeker dat de verbouwing op de juiste manier wordt uitgevoerd en voorkom je onnodige kosten door zelfgemaakte fouten.

Bekijk tevens of een complete verbouwing wel echt nodig is of dat je het wooncomfort, in elk geval voor het komende jaar, kan verhogen door simpele veranderingen in huis aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van dikke gordijnen om de ramen beter te isoleren of het verven van een muur voor meer sfeer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline