Wat moet je regelen voordat je gaat verhuizen? 0

Wat moet je regelen voordat je gaat verhuizen

Bij een verhuizing komt er opeens zoveel op je pad. Er is zoveel te regelen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Om te voorkomen dat je helemaal je hoofd verliest en verschillende essentiële dingen vergeet te regelen, is het belangrijk dat je met een duidelijke planning op de proppen komt. Het opzeggen van de huur, verhuisbedrijf inhuren, oude tv/internet provider opzeggen en een alles in 1 vergelijken voor een nieuwe provider, verhuiskaarten maken en vrije dagen nemen zijn slechts enkele dingen die je moet regelen uit een heel groot lijstje. Weet je het nu al niet meer? Wij nemen je mee in alles wat je moet regelen voordat je gaat verhuizen. Lees je mee?

Verhuislijst maken

Zorg dat je eerst voor jezelf op een rijtje zet wat je moet regelen voordat je gaat verhuizen. Je kunt er ook voor kiezen om een gehele checklist van internet te plukken of hier en daar om advies te vragen. Ook in dit artikel gaan wij dieper in op wat je allemaal moet regelen, zorg wel dat je bij jezelf na blijft gaan of dit ook voor jou van toepassing is of dat er ook nog wat anders geregeld moet worden. Voor iedereen is dit immers anders.

Verhuislijst maken

Dit moet je regelen voor de verhuizing

  • Huur een verhuisbedrijf in of vraag kennissen, vrienden en familieleden om je te helpen tijdens de verhuizing. Zorg dat je wel eerst verschillende offertes van verhuisbedrijven opvraagt. De prijzen kunnen enorm verschillend zijn per bedrijf.
  • Zorg dat je over voldoende verhuisdozen beschikt. Er is niks zo vervelend dan halverwege de verhuizing erachter komen dat je nog ergens verhuisdozen vandaan moet toveren. Deze kun je kopen of huren. Misschien kunnen vrienden en familieleden je ook wel helpen aan een paar dozen.
  • Bespreek met je telefoon/internet provider of je je contact eventueel kunt meenemen of dat het nodig is om over te stappen. Wil je toch overstappen? Zorg dat je dan eerst verschillende offertes aanvraagt. Een alles in 1 vergelijken is de eerste stap naar een goedkopere provider en de beste deals.
  • Zorg dat je wel eerst je oude provider opzegt voordat je op een nieuwe overgaat, je wilt niet voor dubbele kosten komen te staan.
  • Maak een lijst van al je vrienden en familieleden en stuur adreswijzigingen door.
  • Neem de maten op van je nieuwe woning
  • Heb je kinderen? Regel dan tijdig een nieuwe kinderdagopvang of school. Hier heb je vaak te maken met wachtlijsten dus het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk regelt. Anders neem je het risico dat je straks ergens buiten de stad terecht kunt.
  • Bestel de vloeren en gordijnen voor de verhuizing. Ook meubels zijn belangrijk om voor de verhuizing aan te schaffen. Vaak zit hier een wachttijd op.
  • Sorteer je spullen: wat neem je mee en wat doe je weg? Zorg dat je de verhuisdozen duidelijk labelt. Zo weet je precies wat in welke kamer hoort en is het straks veel makkelijker uitpakken.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline