Behang kopen | Deskundig advies & tips 0

behang kopen advies

Wanneer je overweegt om behang te kopen, zal je direct voor heel veel verschillende keuzes komen te staan. Loop een willekeurige bouwwinkel binnen en je zal direct overweldigd worden door het brede aanbod. De mogelijkheden zijn eindeloos! Het grote aanbod is niet alleen heel prettig, maar kan ook lastig zijn als je een keuze probeert te maken. Hoe weet je immers voor welk behang van Behangwereld.nl je moet kiezen? In dit artikel geven we deskundig advies & tips om de zoektocht eenvoudiger te maken.streep behang

Jouw smaak telt!

Jouw eigen smaak speelt een belangrijke rol bij de aankoop van een nieuw behang. Je moet immers wel genieten van het aanzicht. Kies daarom nooit voor een behang dat zogenaamd in mode is, maar kies voor iets wat bij jou en je interieurstijl past. Zo voorkom je teleurstellingen en spijt achteraf. Afhankelijk van je eigen smaak zal je een bepaalde stijl gaan kiezen. Maar hoe bepaal je welke stijl, kleur en/of motief bij de ruimte past?

  • Ben je dol op een strakke, moderne uitstraling? Kies dan voor behang die deze interieurstijl complimenteert. Wanneer je niet bang bent voor felle kleuren of printjes is een vintage of retro behang misschien meer jouw stijl. Bedenk goed hoe jouw interieur er op dit moment uitziet. Hoe zou jij jouw interieurstijl omschrijven? Op basis daarvan kan je een bijpassende behangstijl zoeken.
  • Nadat je voor een gewenste stijl hebt gekozen, wordt het hoog tijd om een bijpassende kleur en/of motief te vinden. Ook hierbij geldt dat jouw eigen smaak en interieurstijl een belangrijke rol speelt. Ben je iemand die dolgraag experimenteert met kleuren en waarbij het best wel gedurfd mag? Speel dan met een opvallende tint of bijzonder motief. Kies je liever voor een rustigere uitstraling? Ga dan voor een neutrale effen kleur. De mogelijkheden zijn reuze! Hou wel in je achterhoofd dat drukke prints of bijzondere motieven vaak zeer trendgevoelig zijn en niet bij ieder interieur passen. De kans bestaat dat het behang vervangen moet worden als je voor een andere interieurstijl kiest. Wil je liever een behang waar je jarenlang plezier van hebt? Kies dan voor een kleur die niet trendgevoelig is.

zwart wit behang

Behang kopen: wat kost dat?

Wat kost behang eigenlijk? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Dit hangt immers van meerdere factoren af. Een vaste prijs kunnen we dan ook niet geven. Het soort behang, de benodigde hoeveelheid, het merk en de aankoopplaats spelen een belangrijke rol bij het uiteindelijke prijskaartje.

Gemiddeld genomen kan je rekenen op een prijs van 20 euro per rol van 5 vierkante meter. De prijzen zijn echter zeer uiteenlopend. Waarbij je voor de ene rol slechts 2 euro betaald, zal je bij de ander maar liefst 75 euro aftikken.

Ben je van plan om je woning te behangen? Dan snappen we goed dat je een duidelijk beeld wilt hebben van het kostenplaatje. Doe daarom goed research online en vraag bij meerdere speciaalzaken een vrijblijvende offerte op. Door prijzen te vergelijken zie je direct waar je het voordeligst uit bent en wat je kunt verwachten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline