Designradiatoren of vloerverwarming? 0

Designradiatoren of vloerverwarming?

Vloerverwarming trend en voordelen

Vloerverwarming wordt steeds populairder en dat is ook niet zo gek, omdat deze vorm van verwarming veel voordelen met zich meebrengt. In veel nieuwbouwhuizen wordt er daarom gekozen voor vloerverwarming.

Energiebesparend

Vloerverwarming is een stuk zuiniger dan normale radiatoren. Dit omdat de temperatuur van het water dat door de vloerverwarming stroomt, minder warm is. Er is dus minder energie nodig om het water op te warmen.

Voor een radiator moet de ketel water opwarmen tot wel 90 graden Celsius. Wanneer het water de radiator bereikt is het afgekoeld naar 70 graden Celsius wanneer het zijn werk gaat doen. Bij een vloerverwarming wordt het water opgewarmd tot 50 graden Celsius en koelt het af tot 40 graden Celsius. Een groot verschil dus.

De kamer wordt gelijkmatig opgewarmd

Omdat vloerverwarming de gehele vloer verwarmt, wordt de gehele kamer gelijkmatig opgewarmd. Dit zorgt ervoor dat de gehele ruimte dezelfde temperatuur heeft.

Verwarming is niet zichtbaar

De radiatoren van vroeger zijn vooral functioneel, maar ook een doorn in het oog voor veel mensen. Een groot voordeel van vloerverwarming is dat deze niet zichtbaar is en je geen “last” hebt van de radiatoren. Tegenwoordig zijn er echter designradiatoren op de markt die niet alleen functioneel zijn, maar die ook de look en feel van een ruimte bepalen.

Nadelen vloerverwarming

Vloerbedekking

Mocht je de keuze hebben gemaakt voor vloerverwarming, dan dien je rekening te houden met de vloer. Niet elk type vloerbedekking is hiervoor geschikt. Vloerbedekking die te goed isoleert en de warmte niet doorlaat is niet geschikt. Een goed voorbeeld hiervan is tapijt.

Opwarming gaat niet snel

Vloerverwarming warmt traag op. Men kiest er daarom vaak voor om de verwarming aan te laten staan. Zojuist werd energiebesparend als een voordeel benoemd, maar zodra de verwarming altijd aanstaat gaat dit niet meer op. Door goed te isoleren en de warmte binnen te houden, is warmteverlies verleden tijd. Radiatoren werken daarentegen een stuk sneller. Het loont om radiatoren in de nacht en wanneer je aan het werk bent uit te zetten.

Installatie niet eenvoudig en prijzig

De installatie van vloerverwarming voor een bestaande woning is niet eenvoudig. Er moeten namelijk buizen in de grond gelegd worden waar het water doorheen stroomt. Daarnaast is een vloerverwarmingssysteem een stuk duurder dan de aanschaf van radiatoren.Vloerverwarming

Voordelen designradiator

Goedkoop en makkelijk

Radiatoren zijn een stuk goedkoper en gemakkelijk te installeren of te vervangen. Designradiatoren doen qua prijs niet onder voor andere radiatoren. Er is veel keuze in de markt en een designradiator is makkelijk online te bestellen. Bijvoorbeeld bij Maxaro.nl.

Snel op temperatuur

Designradiatoren zijn zeer snel op temperatuur. Zeker voor kleine ruimtes waar je maar even hoef te zijn, zoals een badkamer, zijn designradiatoren nog steeds een goede oplossing. Kleine ruimtes worden snel opgewarmd en je doet er daarom goed aan om de radiatoren enkel op dat moment aan te zetten.

Designradiatoren

Een designradiator heet niet voor niets een designradiator. Ze hebben een mooi design dat de ruimte mooi aankleedt. Zeker een trendy badkamer kan niet meer zonder een designradiator.

Beide verwarmingsmogelijkheden hebben voor- en nadelen. Maar omdat vloerverwarming nieuw is wil het nog niet zeggen dat het altijd een betere oplossing is. Bekijk dus goed wat voor huis je hebt en welke ruimtes je vaak gebruikt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline