Georganiseerd 2020 in! 0

Georganiseerd 2020 in!

Ben jij bekend met de la? Die ene, waar al je bonnetjes, facturen, pensioenoverzichten en belastingpapieren van de afgelopen jaren stof liggen te verzamelen? Zonde, want vroeg of laat kun je nu nét dat ene overzicht nodig hebben. Zie deze dan maar eens te vinden tussen alle papieren!

Neem daarom voorgoed afscheid van de stapel losse papieren, archiveer alles netjes in mappen/kasten en ga zo georganiseerd 2020 in. Het ruimt niet alleen op, maar geeft ook een goed gevoel.

Om aan de slag te gaan met opruimen heb je verschillende kantoorartikelen nodig, waaronder bijvoorbeeld een ordner voor ieder jaar en insteekhoezen voor losse bonnetjes. Het is daarnaast vooral belangrijk om te werken met tabbladen en zo te voorkomen dat je alsnog een chaos hebt in de mappen.

Waarom tabbladen?

Tabbladen zorgen ervoor dat je overzicht creëert in je mappen. Je kunt alle papieren sorteren zoals voor jou het prettigst is, zoals bijvoorbeeld op onderwerp of per maand. Ieder tabblad heeft een eigen kleur, zodat overzichtelijk blijft welke verschillende onderwerpen zich in je map bevinden.tabbladen

Soorten tabbladen

Er zijn veel verschillende tabs op de markt. Om een keuze te kunnen maken, staan hieronder de bekendste soorten uitgelegd.

Karton

Dit zijn de standaard tabbladen die je overal kunt krijgen. Ze zijn verkrijgbaar in pakketten met 5, 6, 10, 12 of 20 tabs. Afhankelijk van de verschillende onderwerpen die je wilt onderscheiden in de map, kun je kiezen voor één van deze soorten. Sommige merken hebben een voorblad waarop je ook tekst kunt schrijven.

Plastic

De plastic varianten zijn iets duurder dan karton, maar zijn versterkt met transparante polyesterfolie. Hierdoor is de kans op scheuren een stuk kleiner. Verder kun je ook hier kiezen uit verschillende varianten in hoeveelheid tabs of indexbladen.

Indexbladen

Naast het standaard kartonnen of plastic tabblad, zijn er ook indexbladen te krijgen. De tabs hiervan zijn voorbedrukt met cijfers, letters of tekst. Zo kun je jouw papieren bijvoorbeeld gemakkelijk op alfabetische volgorde sorteren.

Tabkaarten

Dit zijn speciale kaarten voor gebruik in kaartenboxen, archiefdozen en bakken. Ze zijn voorbedrukt met de letters A tot en met Z. Op deze manier archiveer je eenvoudig bijvoorbeeld visitekaartjes of andere kaarten. 

Inbind tabbladen

Tenslotte zijn er ook speciale tabs te krijgen zonder perforatie. Deze kun je gebruiken als je een bestand wilt inbinden met hierin verschillende onderwerpen.Kies de voor jou meest geschikte tabbladen en ga aan de slag met archiveren, zodat je georganiseerd 2020 ingaat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline