Giardia bij honden 0

Giardia bij honden

Bent u eigenaar van een hond en heeft uw hond last van diarree? Dan is het mogelijk dat uw hond Giardia heeft. Giardia zijn kleine parasieten die de dunne darm van uw hond aantasten. Deze parasieten zijn zo klein, dat ze niet met het blote oog zichtbaar zijn. Deze parasieten dringen dus het lichaam van de hond binnen en settelen zich hier, waar ze zich ook gemakkelijk kunnen vermenigvuldigen.

Wat u moet weten over Giardia

Giardia bij een hond komt regelmatig voor, maar helaas ook bij katten en konijnen. Giardia is besmettelijk, waardoor het gemakkelijk overgedragen kan worden. In principe kan het ook overgedragen worden op mensen, maar dit komt relatief weinig voor. Kijk in ieder geval wel uit met het contact met uw hond. Weet u niet zeker of uw hond Giardia heeft? Dan kunt u dit herkennen aan de volgende symptomen: maagkrampen, winderigheid, braken, diarree, gebrek aan eetlust, koorts en gewichtsverlies. Is er iets gaande bij uw hond? Dan is het de hoogste tijd om daar nu wat aan te doen. Denkt u dat uw hond Giardia heeft? Bezoek dan zo spoedig mogelijk de huisarts.

Wat te doen bij Giardia?

Is er Giardia geconstateerd? Dan zijn er een aantal maatregelen die u kunt treffen. Zorg voor desinfectie en hygiëne, kies voor een verandering in voeding en gebruik Bellfor Vermal poeder. Bij Bellfor beschikken ze over hoogwaardig graanvrij droog hondenvoer, wat beter is voor de darmen van uw hond. Als u deze maatregelen doorvoert, dan gaat uw hond zich binnen de kortste keren beter voelen. Dit kunt u dan ook zien aan de ontlasting van uw hond.hoogwaardig graanvrij droog hondenvoer

Raadpleeg de specialisten van Bellfor

Giardia bij een hond is dus super vervelend, maar is gelukkig wel op te lossen. Bezoek eens de website van Bellfor voor meer informatie over Giardia. Heeft u vragen? Raadpleeg de dierenarts bij klachten bij uw hond en de specialisten van Bellfor bij vragen over het voer en andere maatregelen die u kunt treffen bij Giardia.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline