Haarlem is ideale uitvalsbasis om de Amsterdamse drukte te ontwijken 0

Haarlem is ideale uitvalsbasis om de Amsterdamse drukte te ontwijken

Amsterdam is natuurlijk een prachtige stad om in te wonen, maar steeds meer wijken zijn niet meer te betalen. Je kunt natuurlijk maanden en jaren dagelijks de woningen in Amsterdam doorzoeken, maar afhankelijk van je eigen budget geeft dit lang niet altijd garantie op het vinden van een huis. 

Veel mensen wijken daarom uit naar de steden rondom de hoofdstad. Haarlem is één van die steden. Haarlem kenmerkt zich door een wat rustiger karakter dan haar buurvrouw en heeft toch veel van de pittoreske bezienswaardigheden zoals de grote stad die ook heeft. Een ideale stad om de Amsterdamse drukte te ontwijken. En met voldoende uitvalswegen ook weer genoeg mogelijkheden om die drukte weer op te zoeken.

Huidige ontwikkelingen rondom Haarlem

Er is momenteel een enorm aanbod van woningen in Haarlem. Omdat er al vele Amsterdammers naartoe zijn getrokken is de vraag naar woningen groter dan het aanbod. Toch kent de stad een langer verkoopproces dan Amsterdam, mede doordat het nog niet zo overbevolkt is. Bestaande bouw zul je vooral in de binnenstad treffen, terwijl net buiten het centrum ijverig wordt gebouwd aan nieuwe woningen in allerlei prijsniveaus. Huidige ontwikkelingen rondom Haarlem

Voorbereidingsplan

Wanneer je je wilt oriënteren op de huizenmarkt in Haarlem, is het verstandig om je van tevoren goed voor te bereiden. Ondanks dat de huizen in Haarlem niet zo snel verkocht worden als in de hoofdstad, betekent dat nog niet dat je zeeën van tijd hebt om je beslissing te maken. En omdat er aardig wat aanbod is, is het natuurlijk belangrijk dat jij alleen naar dé selectie kijkt, die ook echt interessant voor je is. Overweeg daarom de volgende zaken:

  • Locatie. In welke buurt wil je je woning kopen? Bedenk niet alleen waar je je nu prettig voelt, maar ook waar je jezelf over vijf jaar ziet wonen. Denk aan je werk, eventuele kinderen, enzovoorts.
  • Rendement. Natuurlijk wil je een goed rendement op je huis hebben, zodat je het uiteindelijk met winst kan verkopen. Bekijk goed welke soort huizen en buurten het goed doen in Haarlem.
  • Soort woning: appartement, huis, boerderij, et cetera. Schrijf voor jezelf de voor- en nadelen op.
  • Budget, wellicht het allerbelangrijkst. Houd jezelf niet voor de gek door net iets boven budget te kijken, want daarmee verspil je tijd.

Nieuwbouw of bestaande bouw? 

Nieuwbouw heeft vandaag de dag bij veel mensen de voorkeur. Als gevolg hiervan worden deze huizen en appartementen snel verkocht. Wanneer jij voor een nieuwbouwproject wilt gaan, is het zaak om bovenstaande punten goed voor jezelf op een rijtje te hebben alvorens je de huizenmarkt op gaat. Ben je geïnteresseerd wat er allemaal te vinden is? Deze plaatsen rondom Haarlem zijn nieuwbouwprojecten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline