Hoe maak je je huis kindveilig? 0

Hoe maak je je huis kindveilig?

Een kind in huis is ontzettend leuk en gezellig. Niets gaat boven de liefde en warmte die je van de kleine spruit krijgt. Toch is een kind best een uitdaging, want het brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Kinderen zitten namelijk graag overal aan met hun handen. Voor hun eigen speelgoed is dat geen probleem, maar als het gaat om pannetjes op het vuur, de hete waterkraan en de fles ammoniak komen de uitdagingen om de hoek kijken. Dus hoe maak je je huis nu extra kindveilig? Hieronder geven we een aantal tips om jouw leven als ouder een stukje makkelijker te maken.

Tip 1: Dek stopcontacten af

Het is gevaarlijk voor kinderen als ze eerst met hun handjes in hun mond hebben gezeten en daarna het stopcontact willen aanraken. Met natte vingertjes krijgen ze misschien wel een schok van de elektrische spanning, met alle gevolgen van dien. Als ouder neem je het zekere voor het onzekere als je kindveilige stopcontacten en schakelmateriaal koopt van het merk Gira. Hiervoor kun je terecht in de https://www.girastore.nl/ of koop je schakelmateriaal van klusspullen.nl.

Tip 2: Zet giftige stoffen in een hoger kastje

Chemische goedjes heb je wel nodig om het huis schoon te maken, maar vaak ziet je kind de flessen aan voor limonade. Chloor, ammoniak en spiritus zitten in een kleurrijke verpakking, maar je kind ziet niet dat er een chemisch goedje in zit. Hoewel deze flessen voorzien zijn van een kinderslot, is het al gevaarlijk als ze de dop van de fles aan hun mond zetten. Bescherm daarom je kinderen door de flessen in een hoog keukenkastje te zetten. Als dat niet lukt, zorg dan voor kindersloten op de keukenkastjes. Het is een kleine investering, maar scheelt een hoop zorgen.Zet giftige stoffen in een hoger kastje

Tip 3: Hoekbeschermers voor de tafels

Als je kind een beetje leert lopen, liggen er overal kleine gevaren op de loer. Zeker als je kind nog een beetje wankel loopt, kan het kleintje snel tegen de hoek van de salontafel vallen. Voor een klein kind is dat natuurlijk ontzettend pijnlijk. Om een bezoekje aan de Eerste Hulp te voorkomen, is het aan te raden om hoekbeschermers voor de tafel te kopen. Ook voor andere meubels met scherpe hoekjes en randjes kun je speciale beschermers kopen. Een ongeluk zit namelijk letterlijk en figuurlijk in een klein hoekje.

Tip 4: Hekjes bij de trap en keuken

Kleine kinderen zijn erg nieuwsgierig en ondernemend. Het hele huis is een grote ontdekkingstocht. Vooral de trap en de keuken zijn spannende plekken om te verkennen, maar hier liggen ook gevaren op de loer. Je kind heeft namelijk geen idee dat het van de trap kan vallen of wat een pannetje op het vuur inhoudt. Plaats daarom hekjes voor het trapgat en de keuken. Dit scheelt een hoop werk om je kind in de gaten te houden.

Tip 5: Gebruik een babyfoon of een camera

Denk je dat je kind lekker ligt te slapen? Het zal je verbazen dat het al heel snel uit het ledikantje kan klimmen. Dan is het prettig dat je gelijk hoort of ziet wat je kind aan het doen is. Daarvoor is een babyfoon met beeld en/of geluid heel geschikt. Als je baby naast zijn bedje staat, ben je er als de kippen bij. Ook met een babyfoon ben je dus extra kindveilig bezig en voorkom je kleine ongelukjes.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline