Dit zijn dé kleuren voor je interieur in 2019 0

kleuren interieur 2019

Het jaar is nog maar net begonnen en daarom kan je nog allerlei zaken aanpakken die je je eigenlijk had voorgenomen dit jaar. Denk maar eens goed na wat er verbeterd zou kunnen worden. Heb je nu al gekeken op die vergelijkingssites of je een leuke bonus kan scoren met een nieuwe energieleverancier? En betaal jij niet te veel voor je opstalverzekering? Is de to do list voor de huishoudelijke klussen voldoende bijgewerkt? Als alles is geregeld, dan is het tijd voor de leukere items, zoals wegdromen bij de kleuren voor je interieur in 2019.

De kleuren voor je interieur in 2019:

  • Donkerbruin
  • Goud
  • Donkergroen
  • Pasteltinten
  • Currygeel

Je ziet meteen de hang naar natuurlijke kleuren naar voren komen met donkerbruin en donkergroen. Die zijn perfect te combineren met goud en pasteltinten als je dat goed aanpakt. Currygeel is een ideale kleur voor een slaapkamer die wel toe is aan een opfrisbeurt als het om de kleuren gaat.kleuren interieur 2019

Rust in huis

Met het kleurenpalet van 2019 kun je zorgen voor een atmosfeer van rust in je interieur. De natuurlijke tinten die je kunt afwisselen met een duidelijk contrast in goud of pastel werken rustgevend en omarmend. Het is in vrijwel ieder interieur toe te passen. Het samenspel van deze kleuren kan nog worden benadrukt door natuurlijke materialen in het interieur op te nemen. Dat effect kun je bereiken door bij vervanging van meubilair rekening te houden met de kleurencombinaties die jij hebt gekozen. Maar uiteraard zijn accessoires ook een ideale methode om je interieur ineens een heel ander aanzicht te geven. Hierbij kunnen vloerkleden en andere stoffen een belangrijke rol gaan spelen. Denk bij de accessoires ook eens aan heel simpel onbewerkt hout of handgemaakt aardewerk die bij die natuurlijke tinten passen en bijdragen aan een gebalanceerde sfeer in je woning. Wat dacht je bijvoorbeeld van houten jaloezieën?rust in huis

Met verf kan meer dan je denkt

Natuurlijk denk je bij het toepassen van de nieuwe trend in kleuren meteen aan het verven van muren en plafonds. Kijk maar eens om je heen waar je kan beginnen. Toch eerst maar die slaapkamer in het currygeel dompelen? Deze kleur is uitstekend te combineren met diverse andere tinten en dat betekent dat je naar hartenlust kunt ‘spelen’ met je dekbedovertrekken. Hierdoor ziet je slaapkamer er telkens weer verrassend anders uit.

Het zijn de kleine dingen

Wil je in de woonkamer niet te veel ineens aanpassen? Een goede tip is dan om bijvoorbeeld één muur een nieuwe kleur te geven, zoals donkergroen of donkerbruin. Zet hiervoor een grote kamerplant in een pot van handgemaakt aardewerk en je creëert meteen een stukje natuurlijk rust.

Verven kan verder gaan dan alleen de muren of plafonds. Meubels hoef je niet te vervangen om toch die modekleuren in je interieur de boventoon te later voeren. Een mooie verfbeurt kan alle verschil maken en de meubels als nieuw doen lijken.  Kijk bijvoorbeeld ook eens in de schuur of daar nog oude bloempotten staan waar je op was uitgekeken. Na een verfbeurt kunnen ze zo weer in je nieuwe interieur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline