Kunstgras op je balkon? Zo pak je dat aan! 0

Kunstgras op je balkon

Niet iedereen is gezegend met een geweldige tuin. Maar wanneer je over een ruim balkon beschikt, kom je toch wel heel goed in de buurt. Een balkon kan namelijk – mits goed ingericht – bijna net zo functioneel zijn. Zeker wanneer je deze ook nog eens een prachtige natuurlijke uitstraling geeft. Kunstgras balkon bestellen is een goede manier om jouw balkon net dat beetje extra’s te geven. Een mooi verzorgd uiterlijk en jouw eigen minituintje. Kunstgras is dé perfecte keuze voor iedereen die verlangt naar een eigen tuin, maar waarbij dat eigenlijk net niet mogelijk is.

Kunstgras ziet er niet alleen heel mooi uit, het biedt ook nog eens talloze voordelen. Zo voelt het kunstgras ontzettend zacht aan onder je voeten, werkt kwalitatief kunstgras zelfs brandvertragend en blijft het alle seizoenen mooi. Hierdoor kan je er werkelijk het hele jaar van genieten. Overtuigd? Maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? In dit artikel geven we enkele tips hoe je kunstgras snel en eenvoudig op jouw balkon legt.

Plaats de juiste ondergrond

Voordat je het kunstgras kunt gaan leggen is het eerst belangrijk om van de juiste ondergrond gebruik te maken. Natuurlijk kies je altijd voor het meest kwalitatieve kunstgras. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je deze over enkele jaren weer kunt vervangen. Kwalitatief kunstgras blijft zeer lang mooi. Zeker als deze op de juiste ondergrond wordt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk slijtage zal optreden. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een stabiliserende gronddoek of dempingsplaat gebruiken. Deze materialen voorkomen dat het gras verschuift en zorgen samen voor een langere levensduur.

Maak de ondervloer schoon


Het grootste voordeel van een balkonvloer is dat deze meestal al strak en geheel recht ligt. In een gewone tuin moet je vaak eerst nog de ondergrond egaliseren alvorens je het gras kunt leggen. ZO voorkom je vervelende bobbels die de gehele uitstraling teniet doen. Wanneer de betonvloer van cement is, dan is het vaak al genoeg om een ondervloer van foam te gebruiken alvorens je het kunstgras legt. Bedenk wel goed dat de ondervloer helemaal vrij moet zijn van steentjes en vuil voordat je begint met het uitrollen van het gras. Zo voorkom je schade en slijtage.

Uitrollen maar!


Nu is het tijd om het kunstgras écht te gaan leggen. Dit kan je in de meeste gevallen gewoon zelf. Zeker als het maar een kleine oppervlakte betreft zoals op het balkon. Lukt dit je door bepaalde omstandigheden toch niet zelf? Schakel dan de hulp in van vrienden en familie. Er zijn vrijwel altijd wel mensen in de nabije omgeving die hier ervaring mee hebben en jou te hulp kunnen schieten.

Zodra de ondervloer strak is kan het kunstgras worden uitgerold en vast worden gemaakt. Let op dat het gras volkomen recht blijft tijdens het uitrollen met de vezels naar het huis toe. Wanneer je grotere oppervlaktes moet leggen dan is het belangrijk dat de vezels van de verschillende rollen naar elkaar wijzen voor een mooiere uitstraling. Het kunstgras kan vervolgens met speciale tape worden vastgezet.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline