Op deze manier richt je een chalet in! 0

Op deze manier richt je een chalet in!

Voor degenen die een tweede huis in de vorm van een chalet occasion hebben of overwegen, wordt in deze blog beschreven hoe je die het beste kunt inrichten. Een dergelijk tweede huisje of vakantiewoning is meestal klein van formaat, maar moet wel alles herbergen om in te kunnen leven. De chalet occasion wordt namelijk door veel mensen gebruikt als tweede thuis. Waar men doorgaans tot rust probeert te komen. Het is belangrijk dat daarmee rekening wordt gehouden bij de inrichting. Om een fijn leefbare ruimte te creëren, die rust uitademt, volgen hieronder een viertal tips.

In de chalet occasion houd je de vloer zichtbaar

De chalet occasion die dient als tweede thuis is meestal een stuk kleiner dan je gebruikelijke woning. Om er in te kunnen leven op de momenten dat je wilt ontsnappen aan de hectiek van de dagelijkse beslommeringen, zul je er wel de noodzakelijke meubelen in moeten plaatsen. Voor het optisch groter laten lijken van de ruimte, is het raadzaam om de vloer zichtbaar te houden. Wil je dit effect bereiken, is het belangrijk om een tafel en stoelen te kiezen met hoge en smalle poten.

In de chalet occasion woon je klein, maar moet je groot denken

In de chalet occasion zoek je naar rust in je drukke bestaan. Het is een plek waar je je even kunt terugtrekken. Dit doe je natuurlijk het liefst in een gezellige omgeving, waar je je op je gemak en thuis kunt voelen. Om de kleine woning leuk aan te kleden met accessoires, is het advies om daarbij groot te denken. In plaats van bijvoorbeeld meerdere kleine snuisterijen neer te zetten of foto’s op te hangen, is het beter om je te beperken tot het plaatsen van een paar grote objecten. Wanneer je hiervoor de juiste plek weet te vinden, zul je merken dat je daarmee juist voor ruimte en overzicht zorgt.

In de chalet occasion benut je de ruimte tot het plafond

In je chalet occasion is het de bedoeling om je even los te kunnen maken van alles en jezelf weer op te laden. Dit wordt vaak gedaan met behulp van het spelen van gezelschapsspellen. Deze en je andere spullen wil je graag netjes opgeborgen hebben wanneer je ze niet gebruikt. Zodat ze niet in je kleine vakantiewoning rondslingeren, dat slordig kan ogen en onrust kan veroorzaken. Een kast tot aan het plafond is een verstandige keuze. Hiermee benut je de beschikbare ruimte optimaal, creëer je veel bergruimte en laat je het geheel rustig ogen. 

Breng buiten naar binnen in je vakantiewoning

Voor de beleving van zen momenten in je vakantiehuis is het fijn om een stukje van buiten naar binnen te brengen. Dit kan je bereiken door een tafeltje en stoel bij een raampje te zetten. Zodat je lekker naar buiten kunt kijken, van het zonnetje en de natuur kunt genieten en helemaal tot rust kunt komen. Wanneer je met bovenstaande tips aan de slag zult gaan bij de inrichting van jouw beschikbare ruimte, zul je gegarandeerd resultaat bemerken. Je zult optimaal gebruik weten te maken van jouw kleine tweede woning. En daarvan zoveel plezier hebben, dat je bijna zou willen dat het je eerste huis zou zijn. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline