Schoonmaker in huis: steeds populairder 0

schoonmaken in huis

Door de drukte van het dagelijks leven, schieten schoonmaakwerkzaamheden er al snel bij in. Als je ondanks je drukke leven er ook een schoon huis op na wilt houden, kan het inhuren van een schoonmaker de perfecte oplossing zijn. Steeds meer Nederlanders gingen je al voor. Het is dan ook niet zo gek dat het aantal ZZP’er, die hun diensten als schoonmaker aanbieden, ook razend snel stijgt. Het inhuren van een schoonmaker is helemaal van deze tijd en ook nog eens ontzettend handig. Maar waar moet je opletten bij het inhuren van een schoonmaakhulp? En wat als je nu echt opzoek bent naar een baan en het liefst voor jezelf wilt beginnen? Zijn schoonmaakwerkzaamheden dan iets voor jou? Wij zochten het uit.

Waar moet je opletten bij het inhuren van een schoonmaakhulp?

  • Ga in gesprek met meerdere mensen. Het is belangrijk dat je met een prettig gevoel het huis in hun handen kan achterlaten.
  • Bespreek de tarieven
  • Vraag de gegevens van de schoonmaker, denk hierbij ook aan eventuele contactgegevens van een partner. Zo kan je altijd iemand bereiken als er iets misgaat.
  • Vraag om referenties
  • Bekijk of het mogelijk is dat de schoonmaker een keer komt ‘proefschoonmaken’, natuurlijk wel gewoon tegen een vergoeding. Zo kan je alvast zien wat ze voor werk leveren en of je er een prettig gevoel bij hebt.
  • Check de gegevens van een schoonmaker altijd eerst na alvorens je ze aanneemt. Het komt helaas nog steeds voor dat er valse gegevens worden opgegeven en het bedrijf helemaal niet zo betrouwbaar is als het lijkt.

Zelf als schoonmaker starten

Nu de vraag naar schoonmakers steeds meer toeneemt, is het logisch dat het ook jouw interesse wekt. Als je dol bent op schoonmaken en graag werkt met mensen is werken als schoonmaker misschien wel de perfecte baan voor jou. Je kan dit doen als ZZP’er of voor een schoonmaakbedrijf. Zorg dat je als ZZP’er jezelf altijd eerst inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Je wilt immers niet dat de Belastingdienst denkt dat je zwart aan het werk bent. Daarnaast profiteer je ook nog eens van wat fiscale voordelen als de Belastingdienst je als ondernemer beschouwd.

Hoe start je een goedlopend schoonmaakbedrijf?

Als je als ZZP’er start is het allereerst belangrijk om zoveel mogelijk klanten te bereiken. De gemakkelijkste manier om dit te bereiken is door het inschakelen van social media en het beheren van een eigen website. Om je website vindbaar te maken voor potentiële klanten kan je een Adwordscampagne opzetten. Hierbij adverteer je via Google op een aantal zoekwoorden. Als mensen op deze zoekwoorden zoeken, zullen ze uitkomen op jouw website. Je betaalt vervolgens per klik. Dit kan een zeer effectieve manier te zijn om te werken aan de vindbaarheid van jouw bedrijf, maar dan moet je wel enigszins verstand hebben in het vinden van de juiste zoekwoorden voor het laagste tarief. Hiervoor kan je een specialist inschakelen. Die kunnen je precies vertellen hoe je hoger in Google kan komen en wat je aan je website kan veranderen om je website kwalitatief beter te maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline