Snoeren wegwerken? Zo doe je dat! 0

Snoeren wegwerken? Zo doe je dat!

Een snoer die in het zicht ligt, kan een grote bron van ergernis zijn. Want laten we eerlijk wezen: het ziet er gewoon niet zo mooi uit. Natuurlijk kan je er voor kiezen om een heleboel draadloos te werken, bijvoorbeeld met je televisieontvanger en modem, maar vaak is een bedrade oplossing vaak beter en stabieler. Bij draadloos internet kan je namelijk, door andere elektronische apparaten in de buurt en door bijvoorbeeld muren, te maken hebben met signaalverlies. Dat wil je niet, want je betaalt niet voor niks een hoog bedrag per maand voor supersnel internet. Dit kan je oplossen door via de kabel te internetten. Een van de grootste voordelen van internetten via een netwerkkabel is dat de snelheid in theorie veel hoger is dan bij een draadloze verbinding. Daarnaast is de internetverbinding dus altijd stabiel en ben je beter beveiligd tegen internetcriminelen die je gegevens via het draadloze netwerk proberen te hacken. Om alles dan toch nog een beetje netjes te houden, is een kabelgoot kopen dan een zeer goede optie om in overweging te nemen.

Alles netjes met een kabelgoot

Met een kabelgoot werk je namelijk op een simpele en doeltreffende manier al je kabels weg. Dit hoeven niet per se netwerkkabels te zijn, want vrijwel elk soort kabel is geschikt om samen met een kabelgoot te gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten, dus je moet even goed kijken welke kabelgoot bij jouw situatie past. Zo zijn er bijvoorbeeld bedradingskokers waar je nog doorheen kan kijken. Zo kan je snel bij de kabel en zien of alles goed ligt. Daarnaast zijn er kabelgoten die je speciaal onderaan de muur kunt bevestigen, zodat het lijkt alsof het een normale plint is. Door de kabels hier achter te plaatsen, zijn ze dus uit het zicht en kunnen ze minder snel beschadigen. Een minikoker is dan weer meer geschikt als je slechts een dun kabeltje wilt wegwerken. Een tv-goot is juist weer speciaal ontwikkeld om de kabels van uw televisie op een veilige en snelle manier weg te werken. Er zijn zelfs kabelgoten die geschikt zijn om op het plafond vast te maken, bijvoorbeeld om kabels van de boxen uit het zicht te houden.

kabelgoot

Een nette ruimte, thuis of op het werk

Naast dat het dus je kabels opruimt, zijn kabelgoten ook handig om alle kabels en snoeren op een veilige manier te gebruiken. Door ze in de goot te leggen, zullen ze minder snel bekneld of in de knoop raken. Hierdoor raken ze niet beschadigd. Het bevestigen van zo’n kabelgoot is verder een fluitje van een cent. Sommige soorten dienen vastgeschroefd te worden, terwijl andere kabelgoten door middel van een simpele plakstrip bevestigd kunnen worden. Eenmaal vast leg je de kabels erachter of doorheen en zijn ze dus vrijwel niet meer te zien. Dit zorgt voor een hoop minder irritatie en een nettere (werk)ruimte! Wil je een heel apparaat wegwerken? Dat kan. Schaf dan een opbergbox aan, misschien wel in een leuk kleurtje, en leg hier het apparaat in. Dit soort dozen hebben aan de achterzijde vaak een gat waar dan de kabel doorheen getrokken kan worden. Op deze simpele manier is het desbetreffende apparaat niet in het zicht en blijft alles dus heerlijk netjes. Dus waar je ook je kabels of hele apparaten wilt wegwerken, of dat nu op kantoor, thuis of ergens anders is, met een kabelgoot en eventueel een opbergbox voor het hele apparaat, kan je dit op een makkelijke en efficiënte manier voor elkaar krijgen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline