TV beugel kopen: waar moet je op letten? 0

tv beugel kopen

De televisie speelt een steeds belangrijkere rol binnen ons interieur. De techniek staat niet stil en dat is duidelijk te merken als we kijken naar al die beeldschone schermen. De televisie wordt gezien als waar kunstwerk en mag dan ook best een prominente plek in de kamer innemen. Met behulp van een tv beugel laat je een platte televisie nog mooier tot zijn recht komen in de woonkamer. Daarnaast bespaar je ook nog eens een hoop ruimte door de televisie op te hangen. Ook in de slaapkamer is de tv beugel favoriet. De tijd dat je oncomfortabel tegen een paar kussens aanhing is verleden tijd. Je legt simpelweg je voeten omhoog en kunt vanuit je luie bed je favoriete programma’s kijken.  Met een tv beugel heb je keuze uit meerdere mogelijkheden. Maar waar let je eigenlijk op bij de aanschaf van een nieuwe muurbeugel?

Een vaste of flexibele beugel?

Televisiebeugels vind je in werkelijk alle soorten en maten. Je hebt keus uit zowel vaste als flexibele beugels. Met een vaste beugel kan je de televisie strak tegen de muur bevestigen. Deze methode wordt veel toegepast binnen strakke en moderne interieurs. Je kunt ook kiezen voor de flexibele tv beugel. Deze biedt je de mogelijkheid om de televisie in meerdere standen te zetten. Je kunt de beugel naar je toe trekken om dichter bij het beeld te zitten, maar je kunt hem ook naar links of rechts laten richten. Hierdoor is het mogelijk om de televisie vanaf elke hoek van de kamer te bekijken. Dit is een methode die veel toegepast wordt in grote woningen.

tv beugel

Let op het gewicht van de televisie

Bij de aanschaf van een tv beugel is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de televisie. Over het algemeen beschikken de meeste muurbeugels over een flinke marge, waardoor ze vrijwel elke televisie kunnen dragen. Bij flexibele beugels ligt het maximum gewicht vaak net iets lager. Hou hier rekening mee als je een definitieve beslissing gaat maken.

Gemak dient de mens

Tv beugels worden met steeds luxere opties verrijkt. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een elektrische steun. Hierbij kan je de beugel via een afstandsbediening in de gewenste richting draaien. Hierdoor is het helemaal niet meer nodig om vanuit je stoel op te staan. Hoe heerlijk is het om na een lange dag werken eindelijk tot rust te komen in eigen huis? En die televisie? Die verschuift zich gewoon met jou mee.

Bekijk wat bij jouw situatie past

De buurman vertelde laatst lovende verhalen over zijn nieuwe tv beugel. Snel haast je je naar de winkel en schaf je precies dezelfde beugel aan. Wat voor hem goed is, zal voor mij ook prima werken. We begrijpen deze gedachte heel goed, maar toch kom je vaak van een koude kermis thuis. Wat voor de buurman misschien een hele fijne oplossing is, hoeft voor jou helemaal niet zo prettig te zijn. Bekijk bij de aanschaf van een tv beugel altijd jouw eigen situatie en bedenk wat voor jou de oplossing zal zijn. Alleen zo kies je de juiste tv beugel!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline