Verduisterende gordijnen zijn een echte aanrader 0

Een goede nachtrust is in de huidige drukke samenleving eerder een luxe dan een gewoonte. Toch weten we allemaal dat je de dag beter begint na een flink aantal uur slapen. Ondanks deze wetenschap zien we nog maar al te vaak dat mensen half geeuwend achter hun bureau plaatsnemen en vervolgens de gehele dag de klok om zitten te kijken voordat ze weer naar bed kunnen. Een goede nachtrust… wat doe je er aan? Wist je dat een donkere kamer in 75% van de gevallen het verschil uit kan maken bij mensen die continue last hebben van slecht slapen? Ons lichaam wordt getriggerd door bepaalde stofjes. Zodra de nacht valt, geven deze stoffen aan dat het tijd is om te slapen. Als je echter in een zeer verlichte kamer slaapt, of erger nog: als er een lantaarnpaal voor je slaapkamer staat, is de kans groot dat doorslapen enorm bemoeilijkt wordt. Zeker tijdens de zomerse dagen loop je het risico veel te weinig te slapen. Het antwoord? Verduisterende overgordijnen natuurlijk!Overgordijn

Geschikt voor alle ruimtes

De meeste mensen zien verduisterende gordijnen als iets wat enkel in de slaapkamer gebruikt wordt. Natuurlijk is dit ook de plek bij uitstek om deze gordijnen op te hangen, maar dat hoeft niet te betekenen dat ze niet ook voor andere ruimtes geschikt zijn. Ook in de woonkamer of keuken kunnen verduisterende gordijnen prima hun functie vervullen. Ze zijn immers niet alleen zo praktisch om hun verduisterende kwaliteiten, maar beschikken over nog veel meer voordelen! Daarover vertellen we hieronder meer.

Verduisterende gordijnen

Voordelen van verduisterende gordijnen

Naast de verduisterende kwaliteiten, beschikken deze gordijnen over nog veel meer voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op en rijtje gezet:

  • Naast verduisterend zijn deze gordijnen ook nog eens geluidwerend! Dit kan heel fijn zijn als je vaak last hebt van storende geluiden van buitenaf. Dat is dan ook de reden dat verduisterende gordijnen dikwijls in de woonkamer worden gehangen. Zeker als je vlakbij een druk gelegen winkelcentrum of kroeg woont is een geluidwerend gordijn een flinke aanrader.
  • Luxe verduisterende gordijnen zijn ook nog eens ongevoelig voor schimmels of bacteriën. Hierdoor zijn het ook perfecte gordijnen voor mensen met een lage weerstand.
  • Makkelijk te wassen. Veel gordijnen zijn ontzettend moeilijk te reinigen, dit geldt bij verduisterende gordijnen gelukkig niet. Hierdoor houd je de gordijnen altijd netjes en hygiënisch.
  • Verduisterende gordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten stoffen en dessins. Veel mensen denken ten onrechte dat verduisterende gordijnen enkel verkrijgbaar zijn in donkere stoffen en dat er weinig variatie is. Niets is echter minder waar. Er bestaan zelfs neon gekleurde gordijnen die verduisterend kunnen werken. Een gordijn is verduisterend door het aanbrengen van dikte en de juiste materialen, niet per se door de kleur. Bovendien kan je door deze talloze mogelijkheden ook nog eindeloos combineren met elk interieur. Hierdoor vind je altijd wel een passend verduisterend gordijn voor jouw woning.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline