Verhuizen: een hele opgave of toch niet? 0

Niet vergeten verhuizen

Slechts weinig mensen vinden verhuizen echt leuk. Je bent dolgelukkig met een nieuwe woning, maar alles daaromheen mag weer snel voorbij zijn. Je kijkt nu al op tegen het enorme gesjouw, het vergeten van belangrijke dingen, dingen die misgaan en het gevoel dat er nooit meer een einde aan komt. Sta jij al met de handen in het haar bij de gedachte alleen al? Geen paniek! Verhuizen hoeft echt niet je hobby te zijn, maar het kan wel een stuk prettiger worden ervaren. En je hebt alleen maar een betere planning nodig. Verhuizen een hele opgave? Welnee! Met de volgende tips is het verhuizen zo gedaan.

Pak alles op je gemak in

Verhuisdozen online bestellen is vaak de eerste stap in het inpakproces. Wacht echter niet tot de allerlaatste week om al je spullen in te pakken. Veel mensen komen nu met het argument dat ze hun spullen nog hard nodig hebben, maar is dit wel echt zo? Gebruik je alle spullen die op zolder of in de logeerkamer staan? Begin met het inpakken van spullen die toch alleen maar voor de sier of in het opberghok staan. Deze worden verder niet gebruikt en nemen enkel extra ruimte in. Door deze alvast in te pakken, bespaar je rond de verhuizing extra tijd. In de weken vlak voor de verhuizing kan je ook al de rest gaan inpakken. Bewaar een klein tasje met kledingstukken voor de komende week en pak de rest in. Doe dit ook bij het bestek en bij de pannen, bekijk selectief wat je nog gaat gebruiken en welke dingen alvast ingepakt kunnen worden. Zo zorg je ervoor dat je de laatste week enkel nog de kleine dingen moet inpakken en dan al klaar bent. Dat scheelt een hoop tijd en stress!verhuisdozen

Maak to-do lijstjes

Een goede voorbereiding is het halve werk en dit spreekwoord geldt zeker tijdens een verhuizing. Je kunt al ontzettend veel regelen voordat de verhuizing officieel van start is gegaan. Denk aan het doorgeven van je nieuwe adres, het afsluiten van gas, water, licht, internet en televisie, het opzeggen van de huidige abonnementen en ga zo maar door. Bekijk kritisch wat er nog gedaan moet worden en bespreek met je partner of andere gezinsleden of zij nog ideeën hebben. Zo kom je uiteindelijk tot een overzichtelijk lijstje, dit resulteert in een helder hoofd en een goede inzage in wat er nog gedaan moet worden. Je zal merken dat de verhuizing zo een stuk soepeler verloopt.

Huur een verhuiswagen

Dan is het uiteraard ook nog heel fijn als je ook nog een verhuiswagen tot je beschikking hebt. Sommige mensen kiezen ervoor om enkel de wagen te huren en deze zelf te besturen, maar je kunt er ook voor kiezen om verhuizers in te schakelen. Dat laatste heeft wel onze voorkeur, aangezien zij precies weten hoe ze apparatuur en dozen het beste kunnen stapelen. Zo is het risico op beschadigingen van je spullen het kleinst. Bovendien werken zij een stuk sneller dan jij zou doen en kunnen ze de spullen ook weer in de juiste kamers in de nieuwe woning plaatsen. Zo is het alleen nog aan jou om de verhuisdozen van Verhuisdozenstore.nl uit te pakken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline