Verleng het buitenleven onder de veranda 0

Verleng het buitenleven onder de veranda

Het is alweer september en dat betekent dat de herfst voor de deur staat. Met een veranda in de tuin kun je nog heerlijk lang genieten van het buitenleven. Lees in deze blog enkele tips over het inrichten en stylen van je veranda. Zo verleng je de zomer nog een stukje langer.

Houten overkapping

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: overkappingen in de tuin. Met het Nederlandse klimaat is dat ook niet gek. Het ene moment genieten we van de zon en een uur later zitten we weer binnen te schuilen voor de regen. Met een overkapping heb je niet langer last van een buitje. Ben jij al gezegend met een overkapping? Lucky you! Geen overkapping, maar wel ruimte in de tuin hiervoor? Sla dan een handige Harry aan de haak. Deze bouwt binnen no-time een heerlijke veranda vast aan huis of achter in de tuin. Erg populair zijn de houten overkappingen. Dit materiaal houdt zich goed tegen verschillende weersinvloeden én het heeft een warme uitstraling. Hout laat zich dan ook makkelijk combineren met diverse tegels of vlonders. Wil je ook uit de wind zitten? Maak dan één of meerdere zijkanten van je veranda dicht. Een glazen pui is een mooie oplossing om het zicht op de tuin te behouden.

Veranda glazen pui

Je veranda inrichten

Oké de veranda staat, wat nu? Hoe ga je hem inrichten? Bij een veranda vast aan huis heb je vaak te maken met openslaande deuren onder de overkapping. Hier zet je natuurlijk geen grote bank voor. Als je aan alle kanten loopruimte wilt hebben, is een prominente tafel in het midden een goede oplossing. Mits je hier goed omheen kunt lopen. Bij een overkapping achter in de tuin zie je meestal dat er twee of drie zijkanten dicht zijn gemaakt. Hierdoor leent zo’n overkapping zich erg goed voor een hoek loungeset. Hiermee vul je mooi de ruimte en creëer je een heerlijke ontspanningsplek. Heb je nog plek vrij onder de overkapping? Verrijk hem dan met een hippe hangstoel. Met de uitstraling van deze stoelen krijgt je veranda een heerlijk huiskamergevoel.

Stylen van je veranda

Als je alle meubelen hebt staan, kun je beginnen met het stylen van je veranda. De een houdt van mediterraan, de ander van modern. Er zijn allerlei stijlen waarmee je je veranda een totaal andere look geeft. Zet jij de stijl van binnen door naar buiten of ga je juist een eigen oase maken onder je overkapping? Met decoratie, sierkussens, plaids, vloerkleden en allerlei andere aankleding maak je je veranda helemaal eigen. Erg leuk is om mee te gaan met seizoensstyling. Begin met een frisse uitstraling als de eerste zonnestralen zich weer laten zien in de lente. Ga in de zomer voor een kleurrijke look met bijvoorbeeld een kleurrijk bos bloemen en decoratie in knalkleuren. In de herfst is het tijd voor warme kleuren zoals okergeel en diverse bruintinten. Met een paar kleine veranderingen is je veranda weer klaar voor een nieuw seizoen.

Veranda inrichten

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline