Voordelen van de perfecte trapleuning 0

Voordelen van de perfecte trapleuning

Heb je een nieuw huis gekocht of wil je het huis waarin je nu woont een rigoureus verbouwen? Dan heb je waarschijnlijk in je plan de woonkamer, de slaapkamer en de badkamer opgenomen. Maar heb je al nagedacht over de nieuwe look die je aan je trapgat wil geven? Deze plek in het huis is zeker niet onbelangrijk, want dit is de verbinding tussen de beneden- en bovenverdieping. Naast de kleur of de bekleding voor de trap past ook een perfecte trapleuning. Omdat dit een ondergeschoven kindje is bij de verbouwing van een huis, vertelt dit artikel hoe je de beste trapleuning kiest die helemaal is afgestemd op jouw persoonlijke smaak.

Stap 1: De ruimte

In elk huis staat een trap weer anders opgesteld. Is jouw trap in de gang, in de woonkamer of de keuken? Heb je een open of gesloten trap? Dit zijn allemaal relevante vragen om de juiste trapleuning voor in huis te kiezen. Als de trap in de gang staat en niet in het zicht is, kun je het iets meer een eigen look geven. Is de trap juist erg in het zicht? Dan wil je dat deze perfect bij de rest van je interieur past. Kijk voor inspiratie op het internet of richt je tot een specialist in trapleuningen. Een specialist kan je helpen om een plan op te stellen. Hiervoor geldt ook het motto: bezint eer ge begint!

Stap 2: De lengte

Uiteraard is de lengte van de trapleuning een belangrijke factor. Je wil natuurlijk wel dat de leuning zich strekt over de volledige lengte van de trap. Dat staat het mooiste en is ook het veiligste. Zeker voor ouderen en kleinere kinderen wil je dat de trapleuning compleet en stevig is. De meeste huizen hebben een standaard trap van 13 treden. Dan kun je ook een trapleuning met een standaard maat kiezen. Heb je een groter huis en een langere trap? Dan moet je aan de slag met maatwerk. Ook hiervoor kun je goed terecht bij een specialist.De lengte

Stap 3: De stijl

De stijl van de trapleuning is zeer bepalend voor het aangezicht en het uiterlijk van jouw trapgat. Er zijn standaard houten of ijzeren trapleuningen die je in heel veel huizen ziet. Wil je van jouw trapleuning juist een uniek exemplaar hebben? Ook dan kun je het beste terecht bij een specialist. Daar ligt een catalogus, zodat je de allerbeste en -mooiste leuning voor jouw huis kan uitkiezen. Neem dan wel een leuning die enigszins tijdloos is en niet snel gaat vervelen. Trapleuningen kunnen lange tijd meegaan en zijn vrij kostbaar. Zeker als je een stevige leuning wil hebben van wat zwaarder materiaal. Kijk ook goed naar de rest van de inrichting in jouw huis. Heb je een moderne, klassieke of romantische inrichting? Ook hierop is de trapleuning qua stijl helemaal af te stemmen.

Hoe ziet de trapleuning eruit in jouw huis? Waar liep jij tegenaan bij het kiezen van de juiste leuning? Laat het ons weten in de reacties.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline