4 dingen waar je aan moet denken als je gaat verhuizen 0

tips verhuizen

Als je binnenkort gaan verhuizen, sta je voor een leuke maar spannende tijd. Door tijdsdruk en alles wat er nog geregeld moet worden, kan het gebeuren dat je belangrijke dingen vergeet. En dat zorgt dan weer voor extra stress. Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Hier vier dingen die je beter alvast ruim van tevoren kunt regelen, dan ben je er maar vast vanaf.

Nodig alvast vrienden uit om te komen helpen en vergelijk offertes

Hoe meer helpende handen je hebt, hoe sneller je klaar bent met de verhuizing. Ook als je een professioneel verhuisbedrijf inschakelt (overleg dit altijd wel even met het bedrijf in kwestie, zodat jullie elkaar straks niet in de weg lopen).

Vraag je vrienden zodra de verhuisdatum bekend is, dan kunnen ze een gaatje houden in hun agenda en is de kans op een flinke opkomst een stuk groter.

Over die professionele verhuisbedrijven gesproken: vraag ruim op tijd offertes aan bij een aantal verschillende bedrijven. Zo heb je ruim de tijd om die te vergelijken. 

vrienden uitnodigen verhuizen

Een verhuiskalender

Hang een groot vel aan de keukenmuur, en schrijf hierop alles wat er nog moet gebeuren. Dat geeft rust, omdat je niet voortdurend het gevoel hebt dat er nog honderd dingen zijn waar je aan moet denken. Heb je iets af? Streep erdoorheen!

Bekijk ook eens dit overzicht verhuistips voor meer inspiratie wat er op die lijst moet komen. Zo verklein je de kans dat je belangrijke dingen vergeet.

Begin op tijd met inpakken

Het is een verleidelijke gedachte: “Het duurt nog weken voordat we gaan verhuizen, tijd genoeg.” Toch willen we je aanraden om bijtijds te beginnen met inpakken. Zo krijg je een beter overzicht van hoeveel spullen je eigenlijk hebt, en kom je niet in tijdnood wanneer zich opeens onvoorziene veranderingen aandienen.

begin op tijd met inpakken

En er is genoeg dat je alvast ver vooruit kunt inpakken. De spullen op zolder bijvoorbeeld, die je toch niet vaak gebruikt. Of de kleding die de komende maanden niet bij het weer past.

De post naar het nieuwe adres laten sturen

Je kent het vast wel: jarenlang wordt er nog post van de vorige bewoners op je adres bezorgd. Wil je niet dat jij post misloopt op je nieuwe adres, dan geef je tijdig aan instanties je nieuwe adres door. Bonus verhuistip: google eens op post verhuisservice. Daarmee kun je laten instellen dat je post automatisch wordt doorgestuurd. Een soort 301-redirect voor je fysieke post.

Vergeet ook niet om de abonnementen die je niet mee wilt nemen naar je nieuwe adres, op te zeggen. Ook dat kan online. Daarmee is het in een paar klikken geregeld en betaal je straks niet voor dingen die je niet meer gebruikt.

 

Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline