Waarom kiezen voor een laminaatvloer? 0

laminaat vloer kiezen

Laminaatvloeren zijn al jarenlang een ontzettend populaire keuze in de Nederlandse woningen. Als we kijken naar vloersoorten zien we al snel dat de consument heel wat te kiezen heeft. Denk aan houten vloeren, parketvloeren, laminaatvloeren, PVC, tapijt en gietvloeren. Wat maakt laminaat dan een betere keuze dan al die andere vloersoorten? Waarom zou je kiezen voor laminaat? Wij hebben de belangrijkste voordelen van de laminaatvloer voor jou op een rijtje gezet.

Niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer

Laminaatvloeren werden voor het eerst in leven geroepen als alternatief voor de traditionele houten vloer. De houten vloer kende nadelen die voor veel mensen onacceptabel waren. Zo vraagt een houten vloer om veel onderhoud, zijn ze minder bestand tegen vocht en kunnen ze gaan ‘werken’. Daarnaast kunnen ze meestal ook niet gecombineerd worden met vloerverwarming. Toentertijd was de techniek op het gebied van laminaatvloeren echter nog niet zo ver gevorderd. Het was goed te zien dat de vloer over een minder mooie uitstraling beschikte, waardoor de vloer al gauw bestempeld werd als het mindere broertje van de houten vloer. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer het geval. Dankzij nieuwe technieken zijn laminaatvloeren bijna niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren, maar profiteer je wel van de voordelen van laminaat. Hierdoor is het niet gek dat laminaat een steeds populairdere keuze wordt in de Nederlandse woningen.houten vloer

Een mooie prijs

Tegenwoordig vind je vloeren in alle prijscategorieën Je kunt de kosten voor een nieuwe vloer dan ook zo bont maken als je zelf wilt. In veel gevallen gaan de vloeren echter niet extra lang mee, maar betaal je wel de hoofdprijs voor de diverse materialen of een duur productieproces. Een laminaatvloer beschikt over een zeer goede prijskwaliteitsverhouding. In tegenstelling tot andere vloeren is laminaat enorm goed betaalbaar. Bovendien is het ook mogelijk om laminaat over te verhuizen. Hierdoor hoef je niet gelijk afstand te doen van de vloer als je naar een andere woning vertrekt, maar neem je het laminaat gewoon gemakkelijk mee. Zo krijg je pas écht waar voor je geld.

Gemakkelijk zelf te leggen

Bij veel vloeren ben je naast de aanschafkosten ook nog eens enorm veel geld kwijt aan het leggen daarvan. Bij laminaatvloeren is dit echter niet het geval. Deze zijn door vrijwel iedereen gewoon gemakkelijk zelf te leggen. Hier hoef je niet een professioneel klusser voor te zijn of al jarenlange ervaring te hebben in het leggen van vloeren, zelfs voor een eerste keer is het gemakkelijk zelf te doen. Bij de aankoop van een nieuwe laminaatvloer ontvang je een gebruiksaanwijzing met tips om de vloer zelf te leggen. Kom je er echt niet uit? Dan is er altijd wel iemand in de omgeving die jou hierbij kan helpen. Als je kiest voor een laminaatvloer, kies je voor eenvoud en gemak én daar hoeft een klusbedrijf zeker niet aan te pas te komen.laminaat vloer leggen

Gemakkelijk te onderhouden

 

Een laminaatvloer is ontzettend gemakkelijk te onderhouden. Enkel een keer stofzuigen en dweilen met een licht vochtige doek volstaat om de vloer mooi te houden. Hierbij hoef je dus geen gebruik te maken van speciale oliën of dure reinigingsmiddelen. Het onderhoud van jouw vloer is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline