Waarom kun je beter op kantoor werken dan thuis? 0

Waarom kun je beter op kantoor werken dan thuis

Als jij eigen ondernemer bent of voor een flexibel bedrijf werkt, dan werk jij waarschijnlijk af en toe thuis? Dat kan wel eens lekker zijn. Je kan langer in bed blijven liggen, tussendoor even de boodschappen doen in je vertrouwde supermarkt en verder je eigen tijd helemaal indelen. Thuiswerken is verleidelijk, maar ook een beetje gevaarlijk. Je bent namelijk veel productiever als je gewoon naar kantoor gaat. Klinkt jou dit vreemd in de oren? Dat is het dus niet. De nadelen van thuiswerken staan in dit blogartikel beschreven.

De juiste toepassingen

Je e-mails checken op je laptop in bed of je dagelijkse werkzaamheden verrichten op de bank lijken op het eerste gezicht heel fijn. Toch is dit niet verstandig. Doordat je niet in de juiste werkhouding zit, kan het zijn dat je niet volledig gefocust bent. Werken doe je toch het beste aan een bureau dat daar speciaal op is ingericht. En waar vind je die? Op kantoor natuurlijk! Je werkgever kan de inrichting van een kantoor aftrekken van de belasting en daarom vind je daar speciale meubelen. Denk aan comfortabele bureaustoelen en verstelbare bureaus. De laatste tijd maken werkgevers veel gebruik van een sta bureau. Hierdoor blijven je hersenen ook actief en het is beter voor je lichaam. Met een sta bureau voorkom je dat je te lang in dezelfde of in een ongemakkelijke houding zit. sta bureau

Verslonzen

Als je thuis werkt, mag je ook bepalen wat je zelf aantrekt. Ga je in pak of in nette kleding naar kantoor, dan kan je huispak af en toe een verademing zijn. Alleen moet je dit niet te vaak doen. Het is namelijk bewezen dat mensen meer werk verzetten als ze de juiste kleding dragen. Als je je klaarmaakt voor the job en daar je uiterlijk op afstemt, voel je je van binnen ook zelfverzekerder. Met het kiezen van de juiste outfit stuur je je hersenen de boodschap dat je er klaar voor bent om bergen werk te verzetten. Dus als je in je joggingpak blijft lopen, geef je je hersenen het signaal dat je iets anders wil doen. Dat is dus vooral lekker luieren en totaal niet productief bezig zijn.

Contact met collega’s

Als je thuis zit, is alleen ook maar alleen. Om veel werk gedaan te krijgen is het juist fijn om contact te hebben met collega’s. Sociale contacten zorgen ervoor dat je je als mens beter gaat voelen. Je krijgt namelijk al een energieboost als die aardige collega naar je weekend vraagt. Vooral als je maar net bent begonnen bij een werkgever is het veel beter om naar kantoor te komen. Voor het leerproces is het dan goed als je met je vragen terecht kan bij een meer ervaren collega.

Werk en privé blijven altijd gescheiden

Thuis is het verleidelijk om met zaken bezig te zijn die niks met werk te maken hebben. Wil je beginnen met die ene Netflix aflevering? Op kantoor is dit onmogelijk. Maar ook de korte breaks zorgen voor afleiding, zoals appjes van vrienden of een grappig filmpje op Facebook. Het is heel fijn om even de ruimte te hebben, maar je wordt er niet veel productiever van. Op kantoor ben je alleen met je werk bezig op de daarvoor gezette tijden. Conclusie: af en toe thuis werken is fijn, maar voor je productiviteit moet je dit niet te vaak doen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline