Zes redenen waarom een kachel een aanrader is! 0

Vroeger werden er voornamelijk kachels en openhaarden gebruikt om een woning te verwarmen. Tegenwoordig komen we in het merendeel van de woningen in ons land een centrale verwarming tegen. Toch zijn er ook nog zeker wel oudere huizen waar een openhaard aanwezig is. Daarnaast vinden veel mensen het mooi om een kachel te hebben. Twijfelt u ook nog over de aanschaf van een kachel? Dan bent u ongetwijfeld op zoek naar redenen om een kachel te kopen. Wat dat betreft bent u hier aan het juiste adres. De Schoorsteenbrigade geeft u in onderstaande tekst namelijk zes redenen waarom een kachel een aanrader is.

1. Er komt veel warmte van af

Met een kachel in huis maakt u het zo warm als u zelf wilt. Dit is niet het geval met een centrale verwarming. Deze kan doorgaans namelijk niet hoger dan een bepaalde temperatuur. Bovendien slaat de thermostaat uit zodra de gewenste temperatuur bereikt is. Met een kachel is dit niet het geval. Vindt u het nog niet warm genoeg? Dan gooit u simpelweg wat extra hout op de kachel, waardoor deze blijft branden. Daarnaast straalt een kachel veel meer warmte af dan radiatoren of vloerverwarming.

2. Het is gezellig

Nagenoeg alle kachels zijn tegenwoordig voorzien van een deur met glas. Een kachel straalt dus niet alleen veel warmte af, maar u kunt de vlammen ook zien. Dit zorgt voor een gezellige, of zelfs romantische sfeer. U ziet de vlammen prachtig op en neer dansen en dat zorgt ongetwijfeld voor een rustgevend gevoel. Met een kachel haalt u dus ook nog eens de nodige gezelligheid in huis.

3. U bespaart energie

Wanneer u gebruikmaakt van uw centrale verwarming, kost dat energie. De meeste woningen worden namelijk verwarmd met behulp van gas of elektriciteit. Indien u nog geen energiebesparende maatregelen getroffen heeft, kunt u met een kachel betrekkelijk veel energie besparen. Waarom? Omdat u niet telkens de centrale verwarming meer hoeft te gebruiken om uw woning te verwarmen. Er moet natuurlijk wel hout aangeschaft worden om de kachel aan de praat te houden. In vergelijking met de energiekosten vallen de kosten van hout echter aanzienlijk lager uit.

4. De prijs valt relatief mee

Een kachel kost u een paar euro’s. Veel mensen vinden de prijs van een kachel aan de hoge kant. Het ligt er maar net aan wat voor een kachel u op het oog heeft. De prijs van een houtkachel ligt bijvoorbeeld helemaal niet zo hoog meer. Bovendien is hout betrekkelijk goedkope brandstof, zoals we hierboven al uitlegden. Wilt u liever een gaskachel? Dan kunt u rekenen op een fors hogere aanschafprijs. Bovendien moet u ook nog de kosten voor het gas betalen dat deze kachel verbruikt.

gaskachel

5. Talloze designs

Sommige mensen zijn van mening dat een kachel ouderwets is. Er zijn inderdaad nog behoorlijk ouderwetse modellen op de markt. Ga er echter niet klakkeloos vanuit dat dit ook voor alle kachels geldt. Er zijn vandaag de dag namelijk ook kachels met een moderne uitstraling. Door deze talloze designs is er ook vast eentje te vinden die past bij de stijl van uw woning!

6. Niet brandgevaarlijk dankzij schoorsteenveger

Er zijn genoeg mensen die ervan uitgaan dat een kachel gevaren kan veroorzaken. Dit is ook het geval. Het is echter een fabel dat een kachel overal zorgt voor problemen. Dat is namelijk niet zo. Althans, niet zo lang u jaarlijks uw schoorsteen veegt. Klim niet zelf uw dak op, maar laat het vegen over aan een schoorsteenveger uit Groningen. Bij een professional is uw schoorsteen in goede handen. Hij beschikt over de juiste apparatuur en kennis om uw schoorsteen goed te kunnen vegen. Door uw schoorsteen jaarlijks te vegen, kunt u uw kachel zonder problemen gebruiken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline